Nicolae Robu, în prima conferință de campanie: „Mereu am avut și de luptat, nu doar de muncit. A trebuit să suport calomniile și atitudinile de boicot”

În prima conferință de presă susținută în campania electorală pentru alegerile locale, Nicolae Robu a vorbit despre atacurile și calomniile la care a fost supus în calitate de primar și i-a criticat pe cei care vorbesc Timișoara de rău, invocând și opiniile potrivit cărora municipiul ar trebui să preia modelele de dezvoltare ale altor orașe.

Fără să îi nominalizeze pe contracandidații săi la Primăria Timișoara, Nicolae Robu a declarat că i se pare deplasat ca o persoană să solicite voturile cetățenilor, „acceptând un experiment pe ei”, câtă vreme persoana respectivă nu și-a dovedit capacitățile într-o poziție deținută anterior.

„Vă garantez că nu voi da nicio replică niciodată, oricât aș fi de atacat, inclusiv calomniat. Am fost atacat cu calomnii, lucruri care nu au nicio legătură cu ființa mea, cu persoana mea, cu principiile mele de viață. La început am fost șocat, apoi m-am tăbăcit și mi-am zis «ăsta e prețul pe care trebuie să îl plătesc pentru a lăsa în urma mea lucruri cu care eu și ai mei să ne putem mândri, iar timișorenii să aibă un gând bun la adresa mea». Respectând proporțiile, mi-a venit în minte legenda meșterului Manole cu sacrificiul care, acolo în legendă, s-a arătat a fi necesar pentru a se putea realiza ceva”, a declarat Nicolae Robu în debutul conferinței de presă.

În context, Robu a invocat boicotul de care ar fi avut parte în activitatea sa. „Nu întotdeauna lucrurile decurg așa cum ne dorim. Ești culpabil atunci când dovedești indolență. Mie așa ceva nu mi se poate reproșa. Mereu am avut și de luptat, nu doar de muncit. A trebuit să suport calomniile și atitudinile de boicot pe care le-am avut în permanență. Le mai am și astăzi cu PNL la putere la nivel național și la nivelul municipiului Timișoara”, a spus el. „Altă întrebare!” a fost reacția lui Robu atunci când a fost rugat să explice cine sunt cei care îl boicotează.

„Mergeți și vizitați orașele României. Timișoara, pe primul loc. Să fie limpede”

Primarul s-a arătat deranjat de cei care spun că Timișoara ar trebui să preia modelele de dezvoltare ale altor municipii din țară.

„Dar de ce să luăm modelul cuiva? Cei care propovăduiesc asta nu au vizitat acele orașe, vă asigur. Mergeți și vizitați orașele României, atunci faceți o ierarhie. Eu le-am vizitat. Timișoara, pe primul loc. Să fie foarte limpede. Ce nu e bine ce facem noi dacă noi avem 4,3 miliarde de euro investiții străine și alții au sub 2 miliarde de euro? Păi trebuie să luăm modele? Noi gândim la scară foarte largă lucrurile și știm că o investiție nu îți vine doar pentru că îți faci tu propagandă. (…) Dacă dumneavoastră ați merge să vedeți cu ochii dumneavoastră ce se întâmplă prin alte părți ați putea trage concluzia că în Timișoara în 8 ani s-au întâmplat foarte, foarte multe lucruri bune. E un oraș în care chiar ți-e drag să trăiești”, a mai spus Robu.

(E)

banner 970 x 250