Popa și Chisăliță au bătut palma! Primăria Reșița cumpără platforma industrială Mociur!

O discuție de câteva minute și o deplasare în teren au fost suficiente pentru ca primarul Nelu Popa să-l convingă pe liderul grupului PSD din Consiliul Local Reșița, Ionuț Chisăliță, de oportunitatea achiziționării terenurilor din zona Mociur. Investiția va fi aprobată mâine, într-o ședință de îndată!

Consilierii locali PSD și PMP s-au opus cumpărării de către municipalitate a terenurilor și clădirilor falimentarei SC Eurometal, scoase la licitație pentru suma de 610.000 euro, considerând că e o afacere riscantă. După discuții în detaliu și o deplasare în teren, Ionuț Chisăliță a fost convins însă de primarul Nelu Popa că zona respectivă e importantă pentru dezvoltarea municipiului. Astfel, cei doi au ajuns la concluzia că pe platforma industrială Mociur există terenuri interesante, nu neapărat cele ale Eurometal, poate chiar mai ieftine.

nelu popa ionut chisalita

 

„Urmare a invitației pe care eu i-am lansat-o, am fost sunat de domnul primar și ne-am întâlnit, pentru că eu nu am fost niciodată împotriva dezvoltării Reșiței. Am plecat împreună în teren să vedem zona și ce anume putem face acolo. Am vrut să vedem cui aparțin terenurile respective și cum putem să le preluăm. Discuțiile și constatările din teren s-au concretizat într-o ședință de îndată în care vom supune aprobării intenția de a prelua zona respectivă și a o sistematiza în vederea dezvoltării. De data asta, este un proiect pe care îl inițiem împreună, domnul primar și cu mine. Zona respectivă poate fi dezvoltată, însă pe mai departe trebuie să purtăm discuții cu proprietarii terenurilor. Important este să facem acolo ceea ce ne dorim, nu să le luăm la Primărie și să nu facem nimic pe acele terenuri. Nu mai e vorba despre același teren, al SC Eurometal, ci terenul din imediata vecinătate”, a declarat Ionuț Chisăliță pentru expressdebanat.ro

Primarul Nelu Popa a vorbit în mai multe rânduri despre proiectele pe care le gândește pentru zona Mociur, a vorbit despre mall, despre aquaparc și zone verzi. Practic, toată acea zonă ar fi reinventată. Mâine, în ședința de îndată a Consiliului Local se va supune votului acordul pentru cumpărarea acelui teren, dar totodată se va aproba și darea în folosință gratuită către Asociația Grupul de Acțiune Locală Reșița a unui spațiul administrativ în Bl. 800, prin care se urmărește atragerea a 10 milioane de euro în Reșița.