La Aquacaraș se întâmplă ceva! Se schimbă conducerea!

Operatorul de apă și canal din Caraș-Severin, care implementează proiecte de sute de milioane de euro, va avea începând de vineri o nouă conducere. Numită de ADI Acvabanat, în care liberalii au majoritate, și nu de o firmă angajată de Consiliul Județean, așa cum își doreau președintele Silviu Hurduzeu și cei mai mulți dintre consilierii județeni!

În plenul Consiliului Județean se aprobase angajarea unei firme care să numească membrii Consiliului de Administrație și managerul SC Aquacaraș, iar până atunci li se prelungiseră mandatele celor care hotărăsc în prezent destinele societății. Odată însă ce ADI Acvabanat a devenit autoritate tutelară a operatorului de apă și canalizare, atribuțiile de revocare și numire a Consiliului de Administrație îi revin acesteia, așa cum consilierul județean Daniel Surdu atrăgea atenția încă din timpul ședinței Consiliului Județean, fără a participa la vot.

Ei bine, Surdu pare să fi avut perfectă dreptate. Primarul Reșiței, Nelu Popa, în calitate de președinte ADI Acvabanat, a convocat pentru data de 9 decembrie, la ora 11, ședința AGA a asociației. Pe ordinea de zi se află, printre altele, revocarea Consiliului de Administrație provizoriu al SC Aquacaraș și alegerea unui noi Consiliu de Administrație, în conformitate cu prerogativele de autoritate tutelară ale ADI Acvabanat, conform Legii nr.225/2016 pentru modificarea și completarea Legii serviciilor comunitare de utilitate publică.