Popa semnează mâine pentru primele 21 de milioane de euro! Reșița se întoarce la tramvai, de data asta, ultramodern!

Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, vine mâine la Reșița pentru semnarea contractului de finanțare a primei faze în proiectul de reintroducere a tramvaiului!

Nelu Popa își va pune semnătura pe un contract de finanțare europeană cu o valoare de aproximativ 21 de milioane de euro. Este vorba despre contractul semnat cu ADR Vest referitor la proiectul „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1”. Mai exact, o cale de rulare complet nouă, tramvaie ultramoderne, silențioase, autobuze electrice, nepoluante, piste de biciclete în tot orașul, trotuare și spații verzi refăcute de la un capăt la altul al Reșiței! Ceea ce părea o fantezie, o nebunie, începe să devină certitudine. Reșița a scăpat de rablele din transportul public local, dar acum e sigur că se va lepăda și de balenele albastre, care or avea ele WI-FI gratuit, dar pentru călători tot saune pe roți sunt. Va avea în schimb tramvai, autobuze electrice și tot mai multe biciclete. Așa cum îi stă bine unui oraș de la poalele muntelui, care vrea să se dezvolte din punct de vedere turistic.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Echipa de la ADR Vest ne-a ajutat să facem acest proiect. Nu ne gândeam să reabilităm, să modernizăm linia de tramvai în oraș și să aducem tramvaie, nu mi-a trecut prin cap așa ceva, n-am avut curajul ăsta, sugestia a venit chiar de la ADR. De ce nu încercați asta pentru că e cel mai eficient mijloc de transport?! Astăzi avem la dispoziție 90 de milioane de euro pe mobilitate urbană!”, a afirmat primarul Reșiței.

banner maxagro