4 milioane de euro pentru un drum nou spre frontiera sârbă

Un drum din partea de sud a județului Timiș va fi modernizat total în următoarea perioadă. Este vorba de DJ 593, dintre localitățile Peciu Nou-Giulvăz-Foeni, care va fi modernizat cu bani europeni și care este legat de Drumul European 90, care duce din Timișoara la Vama Moravița.

Contractul de finanțarea a fost semnat la data de 3 iulie la Consiliul Județean Timiș. Vor fi refăcuți 20 de km de drum. „Dincolo de accesul facil a mii de timișeni către DN59, implicit Timișoara, am putea vorbi și de un imbold dat punctului de trecere a frontierei de la Foeni. Accesul rapid dinspre Șag spre graniță și invers va crește traficul prin acest punct, implicit importanța lui. De altfel, la Consiliu mai avem în lucru asfaltarea unui drum de legătură cu Serbia, pe ruta Rovinița Mare – Percosova – Gherman. Investim cu prioritate acolo unde știm că putem genera cele mai mari câștiguri pentru timișeni”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Drumul deja existent va fi lărgit, pentru realizarea unei platforme cu o lățime de 8 m, din care 6 m lățime parte carosabilă și 2 m lățime acostamente. Finanțarea se ridică la 19.000.000 de lei, plus TVA și implică și realizarea marcajelor pe o distanță de 43,5 km, montarea de indicatoare de circulație și montarea de parapete direcționale de tip semigreu.

Contractul de execuție a fost câștigat de SC Super Construct SRL, în urma unei licitații publice. Lucrarea are un termen de 14 luni. Punctul de trecere a frontierei dintre Foeni și Jasa Tomic nu este unul permanent, ci se deschide în principal de sărbători sau la sfârșit de săptămână.

Sursa foto: motociclism.ro