Popa schimbă Reșița! Planul e gata deja!

Centrul Civic nu este singura zonă a municipiului care va fi reinventată, primarul Nelu Popa dezvăluind o serie de alte investiții care vor schimba aerul sub fostele furnale.

Aleșii locali au aprobat în cea mai recentă ședință de consiliu local mai multe cheltuieli de investiții. În primul rând vorbim despre un PUZ. Primarul Reșiței a explicat și de ce. „În general, PUZ-urile sunt un atribut al primăriilor. Atunci când firmele private fac PUZ-uri, înseamnă că orașul nu se mișcă așa cum trebuie”, a spus Popa, care a dezvăluit o parte din planurile pentru modernizarea și înfrumusețarea orașului.

„Amenajăm promenada pe malul Bârzavei, de la Mol până la Palatul Cultural, și creăm acces rutier spre zona Țerova Mociur. Vrem să descărcăm de pe pasajul de la Intim o arteră spre Mociur Turnate. Vom expertiza Școala Pittner și Moara Juracek. Sunt monumente istorice cu placă pe ele și sunt distruse complet. Noi trebuie să le declasăm ca să le putem dărâma. Nu mai putem minți că alea sunt niște monumente. Ele nici măcar nu mai pot fi refăcute. Putem face un proiect ulterior în care fațada clădirilor să fie refăcută ca să rămânem cu un însemn, așa cum vrem să facem la fostul cinematograf din Muncitoresc, dar nu poți rămâne cu placa aia de monument pe o clădire care cade”, a dezvăluit edilul-șef.

celtic transilvania 1000x100px

În Reșița se va mai schimba ceva în viitorul apropiat. În locul sălciilor de pe malul Bârzavei vor apărea platani. Primăria va achiziționa 300 de platani ce vor fi plantați pe Bulevardul Revoluția din Decembrie. Asta după ce va fi refăcut malul Bârzavei!