Nu mutilați orașul!

Un cetățean le cere consilierilor locali reșițeni, într-o scrisoare deschisă, să privească mai atent la supermaket-ul care ar trebui construit pe locul fostei fabrici de confecții de la Renk.

Claudiu Vișan, care se recomandă „un simplu cetățean”, le-a trimis aleșilor locali și o fotografie, pentru a înțelege mai ușor considerentele pentru care investiția ar fi total inoportună. „Din punct de vedere arhitectonic, clădirea actuală se încadrează perfect în peisaj. Partea stângă a clădirii este aproximativ de aceeași înălțime cu hala Câlnicel de lângă ea, iar casa scărilor are înclinația astfel încât face trecerea către următorul regim de nivel, al blocului de peste drum. Trebuie să fii lipsit complet de simțul esteticului să îți închipui că dărâmarea acestei clădiri și ridicarea unui «hangar» din panouri în spatele căruia va rămâne totuși un corp de clădire, nu înseamnă mutilarea zonei din punct de vedere estetic”, explică acesta consilierilor locali.

Deși nu este reșițean de origine, Claudiu Vișan spune că a înțeles perfect natura orașului și că, în mod evident, „Confecțiile” fac parte din istoria și sufletul lui. „Dacă nu vom reuși să vedem și aceste aspecte de simbolistică ale orașului și să le valorificăm, nu îl vom readuce la viață, ci va rămâne «mort» așa cum îl cred unii. Prin această scrisoare deschisă vreau doar să vă îndemn la responsabilitate. Văzând cum se desfășoară lucrul în ședințele de consiliu local ale Reșiței, fie este consens general, fie seamănă mai mult cu o ceartă între două bande rivale. În ambele cazuri consilierii dau mai mult dovadă de obediență, decât de susținerea propriilor convingeri. Dragi consilieri, vă îndemn cu responsabilitate: Nu mutilați acest oraș!”, le-a mai transmis cetățeanul celor care reprezintă interesele orașului.