Popa îl pune pe Crina să despăgubească orașul pentru asfaltul de proastă calitate! „Am preferat să nu intru într-o polemică idioată!“

Fostul viceprimar cu atribuții de primar al Reșiței, Ioan Crina, a cărui firmă a efectuat anumite lucrări de reparații și modernizare pe drumurile din municipiu, are toate documentele necesare să demonstreze că s-a lucrat ca la manual. Expertiza comandată de Primărie îl contrazice!

Expertiza tehnică elaborată de un colectiv de specialişti din cadrul Facultăţii de Construcţii Timişoara, la solicitarea Primăriei Reșița, a evidențiat pentru unele străzi din Reșița un strat al asfaltului mai subțire decât era prezăvut în caietul de sarcini, precum și o compoziție a asfaltului necorespunzătoare. Pe baza acestor concluzii, municipalitatea a cerut imediat și o expertiză financiară, pentru ca, ulterior, constructorului să-i fie imputate sumele respective. „Expertiza financiară, necesară pentru stabilirea prejudiciului, e în curs de realizare”, a precizat primarul Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.

Ioan Crina a fost arătat cu degetul la momentul comandării expertizei tehnice. Fostul viceprimar a vorbit deschis despre acest subiect chiar în Redacția Express de Banat. „Poate să spună orice primarul, poate să spună orice neavizat. Un om avizat când spune ceva se bazează pe documente. Acolo există procese verbale de recepție, există procese verbale cantitative, există tot ce trebuie. Faptul că s-a dus el acolo, într-o groapă, și a ridicat nu știu ce bucată de asfalt e altceva. Acolo se intervenise, au asfaltat prin 2011-2012 porțiunea aia de drum. Și proprietarul care e acolo în zonă a spus că acolo s-a intervenit ulterior și că s-a refăcut. Eu nu vreau să comentez mai mult. Dacă o lucrare e prost executată, sunt măsuri care se pot lua ulterior. Dacă furi sigur că se vede, ești obligat să sesizezi, dar să demonstrezi că s-a furat până la urmă. Eu am preferat să nu răspund la acuzațiile astea. Am preferat să nu răspund pentru că intrăm într-o polemică idioată”, a explicat Ioan Crina în obișnuitul intervi live de marți seară.

1000x200 dacus 02

Actualul președinte PSD Reșița și consilier județean a atins și problema unei posibile incompatibilități, de care a fost acuzat în campania electorală din 2016. „Mie nu îmi displace să vorbesc despre afacerile mele pentru că nu îmi este rușine cu ele. Eu eram incompatibil în momentul în care dădeam sau firma la care eu sunt asociat lua o lucrare cu încredințare direct. La a cincea sau a treia mână am executat și eu porțiuni din lucrare. Pe Primăria Reșița, pe Consiliul Local au fost atâția ochi ai organelor, inclusiv eu am avut atâtea plângeri pe la ANI, mi-au venit acasă până anul trecut fel și fel de scoateri de sub urmărire penală și așa mai departe”, a explicat Crina motivele pentru care poate sta liniștit.

publicitate si promovare online banner maxagro