Popa, despre noul spital: „Lucrăm foarte serios la proiect, dar trebuie să avem răbdare, încredere și să fim optimiști!”

Primarul Reșiței, Ioan Popa, și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, au prezentat, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă, pașii făcuți până în prezent pentru implementarea proiectului și stadiul în care se află acesta.

Primarul Reșiței a explicat, cu acest prilej, că „s-a declanșat licitația pentru masterplan și studiul de prefezabilitate, urmând ca în trei, patru luni să avem datele de la masterplan și undeva în arealul decembrie-ianuarie – sfârșit de an-început de an 2022 să lansăm studiul de fezabilitate”.

Întrebat dacă în echipa de implementare a proiectului se regăsesc și cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Ioan Popa a precizat că: „alături de noi, cei din Primărie și Consiliul Județean, se regăsesc și oameni din spital. Cred că sunt vreo 15 persoane. Doamna manager Alina Stancovici, dr. Emil Bunda (n.r. directorul medical al SJUR), dar am implicat și medici de la Ortopedie. Practic de fiecare dată când se discută probleme punctuale tehnice avem nevoie de sprijinul dânșilor. Mai mult decât atât, avem diverse conferințe pe Zoom, unde a intrat, de exemplu, și dr. Virgil Musta de la Timișoara. Domnul președinte Dunca a fost la București unde a purtat discuții cu reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, dar și cu șeful unității de acreditare a spitalelor, și a avut o întâlnire și cu Radu Dop, senior expert la Banca Mondială și Fondator al Spitalului Euroclinic din București. De asemenea, a mai fost și la spitalul privat Monza din București, deci lucrurile sunt serioase și au pornit. Trebuie însă să avem puțină răbdare, trebuie să avem încredere și să fim optimiști”.

De cealaltă parte, Romeo Dunca a declarat că pentru implementarea proiectului caută să lucreze cu cei mai buni specialiști din domeniu. „Studiul de prefezabilitate se face cu suport de la specialiști din Germania, deci noi nu mergem pe varianta că dacă alții au făcut… Există, de exemplu, fonduri de investiții care susțin aceste servicii medicale, dacă ele sunt la anumite standarde. Păi noi încercăm să discutăm cu cei care au făcut proiecte pentru astfel de spitale. Și atunci mergem și facem studiile de prefezabilitate cu cei care pot să ne ajute să nu greșim.”, a explicat Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/