“Ponta şi USL pregătesc o mare fraudă”

Preşedintele PDL Caraş-Severin, Nicuşor Vasilescu, trage mai multe semnale de alarmă cu privire la referendumul de la sfârşitul săptămânii, când românii sunt chemaţi la urne ca să voteze pentru sau împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

Liderul democrat-liberal din Caraş-Severin vorbeşte despre mai multe motive pentru care românii nu ar trebui să meargă la referendumul din 29 iulie. Vasilescu susţine că nu întâmplător listele suplimentare nu vor mai fi contabilizate separat, ci vor fi puse la un loc cu restul secțiilor pentru a acoperi astfel fraudele comise în secțiile speciale. Totodată, critică faptul că USL a desființat birourile electorale din comune, orașe și municipii, menţinând Birourile Electorale Județene. În acest fel, spune preşedintele PDL Caraş-Severin, au fost eliminate birourile care ar fi verificat corectitudinea votului pe parcurs şi a fost eliminată posibilitatea contestării ilegalităţilor constatate în comune, oraşe şi municipii. “În plus, a rămas un singur filtru la nivelul BEJ, ceea ce înseamnă că, o singură fraudă la BEJ poate schimba sensul a sute de mii de voturi”, a declarat Vasilescu.

Primarul din Băile Herculane îi îndeamnă pe cărăşeni să nu se prezinte la vot şi vorbeşte în acest sens despre o fraudă grosolană care ar fi pusă la cale de USL. “Cetăţenii României, ca şi marile voci europene, ştiu că Ponta şi USL pregătesc o mare fraudă, prin care vor suspendarea democraţiei în România. Pentru că USL ne scoate din Europa şi Europa ne va sancţiona prin tăierea fondurilor pentru agricultură, dezvoltare, transporturi, etc”, susţine Nicuşor Vasilescu.

 “Românii nu vor să valideze prin vot o lovitură de stat, ştiut fiind faptul că, preşedintele Traian Băsescu nu a încălcat constituţia, neexistând nicio prevedere a Curţii Constituţionale pe acest temei”, Nicuşor Vasilescu, preşedinte PDL Caraş-Severin