Pompierii ne învață cum să prevenim „ghinionul”. Marți 13 e Ziua Informării Preventive

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

„Marți 13” e Ziua Informării Preventive, o campanie prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vrea să conștientizeze populația asupra pericolelor la care se poate expune dacă nu respectă măsurile specifice în caz de urgență. 

„Pisicile negre sunt considerate aducătoare de ghinion. Pentru noi însă, sunt niște feline drăguțe care, de multe ori, ajung să aibă chiar ele ghinion și să necesite ajutorul nostru pentru a fi salvate. Acest ghemotoc negru din imagine a fost salvat, nu de mult, de pompierii timișeni, dintr-un incendiu. În tradiția populară, multe persoane consideră zilele de marți, numărul 13 sau pisicile negre aducătoare de ghinion”, transmite ISU Banat, în contextul campaniei de informare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin desfășoară astăzi, în intervalul orar 10.00-12.00, o serie de activităţi prin organizarea a 5 puncte mobile de informare preventivă, patru în municipiul Reșița (zona Parcului Tricolorului, zona Govândari Lidl-Kaufland, zona Luncă Lidl-Kaufland și centrul civic al orașului) și unul în municipiul Caransebeș (zona centrului civic al orașului).

promovare banner maxagro Muzeul TM

Campania a demarat din 2011 și își propune și să îi ajute pe oameni să prevină „ghinionul” atunci când intervin evenimente ce pot fi încadrate la situații de urgență.

Anul acesta, campania este marcată prin două evenimente în domeniul prevenirii. Sub sloganul „Acasă în siguranță”, IGSU sărbătorește Ziua Informării Preventive – MARȚI 13, dar și Ziua Internațională a Reducerii Riscurilor la Dezastre. Aceasta din urmă a fost aprobată ca eveniment anual de Adunarea Generală a ONU în 1990 și urmărește promovarea unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor și pregătirea populației împotriva dezastrelor.

Alte informații cu privire la măsurile de prevenire a situațiilor de urgență pot fi consultate aici sau în aplicația DSU.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/