Pompierii lugojeni și-au mutat utilajele și autospecialele în centrul orașului!

Timp de o săptămână, până în 4 martie, la Lugoj va fi sărbătorită Săptămâna Protecției Civile. 

Utilajele, autospecialele și mașinile de intervenție ale Detașamentului de pompieri Lugoj vor fi expuse, în perioada 28 februarie – 4 martie, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. 

Cetățenii vor putea examina îndeaproape dotarea pompierilor lugojeni și pot cere informații despre aceasta. La cortul de prim ajutor, doritorii își pot lua tensiunea și pot face un EKG, asistați de un echipaj SMURD.

„Pe 28 februarie se împlinesc 87 de ani de când în România este marcată Ziua Protecției Civile,  iar Ziua Internațională a Protecției Civile este pe 1 martie. În acest an, în România, am hotărât să avem o săptămână a protecției civile, începând din 28 februarie”, ne-a declarat Inspectorul de protecție civilă Aurelian Mustață, din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj.

Pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor au fost amplasate un cort de prim ajutor pentru cazuri de urgență, dotat cu paturi și instalație de încălzire, o autospecială Volkswagen SMURD, o mașină pentru comandă și primă intervenție Volkswagen Amarok, care a fost prezentată public anul trecut, precum și o  mașină  de comandă și intervenție Dacia Duster. 

Mai sunt prezentate un generator de curent marca Volvo, de 500 kW, o bucătărie mobilă de campanie nou nouță și autoscara Magirus cu înălțime de 42 de metri, montată pe un autocamion Iveco, precum și tabăra mobilă care dispune de 12 corturi pentru campanie, paturi pliante, mese, scaune, tomberoane, instalație de iluminare și încălzire proprie și este destinată sinistraților rămași fără adăpost temporar în urma inundațiilor, cutremurelor sau altor dezastre. Toată dotarea este nouă, cea veche fiind casată. 

Detașamentul de pompieri din Lugoj are 101 de membri, inclusiv ofițerii și este comandat de Maior Silviu Picu, asistat de adjunctul său, lt. Daniel Mihuț.