Poluarea fonică din zona metropolitană, în atenția autorităților. Măsurile luate pentru reducerea nivelului de zgomot pe timpul nopții

live music 2219036 1280

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș vor analiza în ședințele viitoare problematica poluării fonice nu doar în Timișoara, ci și în localitățile din zona periurbană, respectiv în celelalte orașe din județ, anunță subprefectul Ovidiu Drăgănescu. Perturbarea somnului, mai cu seamă în timpul nopții, poate duce la tulburări de sănătate mintală, atrag atenția specialiștii.

Din analiza făcută în ultimele două ședințe ale ATOP, autoritățile au constatat că poluare fonică există nu doar în Timișoara, ci și în periurban, mai cu seamă în Moșnița Nouă, Săcălaz sau Giroc. Astfel, cu ajutorul polițiștilor locali din fiecare localitate, subprefectul Ovidiu Drăgănescu vrea să afle care sunt principalii poluatori fonici, motivele și care pot fi soluțiile pe care să le adopte aceste localități pentru scăderea nivelului de zgomot pe timpul nopții.

„Principala sursă de poluare fonică pe timpul nopții, atunci când avem și o restricție la nivelul decibelilor, ar fi industria HORECA. Din analiza efectuată, am constatat că din 30 de cluburi cam 10 ar produce zgomot peste numărul de decibeli admiși, deci aici ar trebui să ne concentrăm în special pe timpul verii. În general, această poluare fonică scade pe timpul nopții în lunile de iarnă și începe să crească din nou în lunile de primăvară. Poliția Locală Timișoara a început mai serios să se ocupe de această problemă în ultimul timp, deoarece poluarea fonică se pare că este al doilea motiv de mortalitate în lume, nu doar în România și din analizele efectuate în ultimul timp, poluarea fonică și întreruperea somnului în timpul nopții duce la foarte multe patologii pe care am putea să le evităm dacă am avea un oraș mai liniștit. De altfel, orașul care de 9 ani este considerat ca fiind nr. 1 în ce privește calitatea vieții în lume este Viena și Viena este renumită pentru zgomotul foarte redus pe timpul nopții și pentru disciplina care există atât la nivelul autorităților, cât și al locuitorilor, în ceea ce privește evitarea surselor de zgomot.”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

În Timișoara, polițiștii locali au împărțit 202 amenzi, în acest an, pe legea care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Potrivit legii, amenzile sunt cuprinse între 200 și 3.000 de lei, în funcție de situație.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/