Peste 2.000 de copii din Timiș primesc o masă caldă la școală, dublu față de anul trecut

food 3040924 1280
timisoara capitala 2023

Numărul unităților de învățământ preuniversitar din Timiș care oferă o masă caldă elevilor prin programul pilot de acordare a unui suport alimentar a crescut de la 2 la 6 anul acesta, informează subprefectul Sorin Ionescu. Din cele 6 școli, doar una este din Timișoara. 

În Timiș, față de anul trecut, când doar două școli din județ ofereau masă caldă elevilor, anul acesta școlar sunt 6 unități de învățământ care oferă acest beneficiu copiilor. Este vorba despre școlile gimnaziale din comunele Mașloc, Șag, Fibiș, Birda, Traian Vuia (sat Sudriaș) și Liceul Teologic Ortodox „Sf. Antim Ivireanu” din Timișoara. Astfel, 2.011 copii sunt beneficiari, dublu față de anul trecut.

„Este posibil ca numărul unităților de învățământ preuniversitar care oferă elevilor o masă caldă să se suplimenteze încă o dată în acest an școlar și sper ca această nouă suplimentare să cuprindă și Timișul. Consider că, în timp, acest program ar trebui să funcționeze într-un mod general, oferind fiecărui preșcolar sau elev din România șansa de a beneficia gratuit de o masă caldă în cadrul programului de învățământ. Derularea unor astfel de proiecte sunt benefice, mai ales în contextul creșterii abandonului școlar cumulat cu probleme economice și sociale, pentru a limita efectele negative asupra procesului educativ și pentru a susține participarea şcolară, pentru a stimula motivarea pentru învăţare, precum și pentru a sprijini preșcolarii și elevii din mediile defavorizate.”, a spus subprefectul Sorin Ionescu.

Cuib de vise 1000x100

Comparativ cu anul școlar trecut, acum s-a majorat cu 50% limita valorică zilnică a produselor acordate, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Produsele alimentare care ajung pe masa copiilor trebuie să fie obținute în unităţi autorizate sanitar-veterinar, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare pentru siguranţa alimentelor.