„Politizarea excesivă există și în domeniul sportului!”

Cristian Mos nu se mai regaseste in USR

Candidatul Alianței USR-PLUS pentru președinția Consiliului Județean Timiș propune un model piramidal pentru managementul sportului. Cristian Moș l-a atacat pe Călin Dobra pentru lipsa de viziune în domeniul în care a profesat și spune că politizarea frânează dezvoltarea sportului.

Președintele Consiliului Județean a fost criticat de Cristian Moș pentru lipsa unui plan coerent în ceea ce privește sportul. „Domnul Dobra, fiind de meserie profesor de educație fizică, ar trebui să aibă o viziune pe acest domeniu. Acest lucru nu se vede. Cum putem aveam încredere într-o persoană care nu excelează nici măcar în domeniul din care provine? Probabil și în meseria dânsului a fost tot la fel de eficient cât este și în conducerea județului: neavând nicio viziune și nicio strategie pentru sport! Problema este că în sport nu poți să te lauzi niciodată cu reușitele altuia. Nu poți să începi să depui efortul cu o zi înainte de competiție, ceea ce se întâmplă acum în administrația județeană. Domnul Dobra încearcă să depună efort cu o lună-două înainte de competiția reală. Nu poți niciodată în sport să dai vina pe adversar, cum s-a întâmplat în cazul stadionului. Nu poți să ai performanțe dacă nu muncești continuu. Să ne gândim câte promisiuni a făcut domnul Dobra acum patru ani și, culmea, munca se depune doar în ultima sută de metri!”, acuză Cristian Moș.

USR propune un model piramidal pentru sport, cu construcția de jos până în vârf. Sportul de masă reprezintă baza, după care urmează diferite nivele care să permită oricărui tânăr de perspectivă să ajungă în vârf. O altă problemă de care se lovește sportul de performanță este politizarea succeselor anumitor echipe, ceea ce duce la descurajarea unor potențiale investiții din partea antreprenorilor: „Politizarea excesivă există și în domeniul sportului. Dacă avem o echipă foarte performantă în orice localitate din Timiș, cineva din politic va veni și se va lăuda cu rezultatele acelei echipe. Automat, nicio firmă privată, niciun investitor nu va veni să investească în acea echipă pentru că va veni cineva din mediul politic să se laude cu rezultatele. Rezultatele nu sunt ale omului politic care conduce acea comunitate, sunt ale echipei respective și ale comunității”.

Sorin Șipoș, candidat la CJ Timiș, propune crearea unui mecanism prin care firmele private să investească în sport, având beneficiul de promovare al afacerii. Târguri sportive, burse, campanii de promovare a sportului în mediul rural și a unor proiecte specifice, cum ar fi panourile de baschet în fiecare școală din Timiș, sunt pe lista de propuneri a Alianței USR-PLUS. „Finanțarea sportului în media UE este 100 de euro pe an pe cap de locuitor. În România este la 25 de euro. De asta Consiliul Județean trebuie să se implice foarte mult în crearea unor pârghii pentru ca susținerea financiară a sportului în Timiș să nu mai fie preponderent pe bani publici și poate să creeze un mecanism prin care firmele private să investească în sport. Venim cu planuri concrete pentru ca sportul din județ să poată să funcționeze așa cum ne-am dori și ca fiecare copil să poată să facă sport la ce nivel vrea.”, a declarat Sorin Șipoș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/