Opt cadre medicale din Spitalul Orășenesc Făget au COVID-19! Alți 25 de locuitori au contactat virusul

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

În jur de 100 de angajați ai spitalului din Făget au fost testați, iar în urma procedurii s-a stabilit că opt cadre medicale au contactat SARS-Cov-2. Situația nu este roz nici în localitate, nici în satele aparținătoare.

Șapte săptămâni de liniște au avut locuitorii din Făget, perioadă în care nu a fost confirmat niciun caz de COVID-19. În urmă cu trei săptămâni însă au fost depistați oameni diagnosticați cu această boală, atât în Făget, cât și în satele aparținătoare. În total, este vorba despre 33 de bolnavi, dintre care opt angajați ai Spitalul Orășenesc.


promovare banner maxagro

„La noi în localitate au apărut, în urmă cu trei săptămâni, destul de multe cazuri. Este vorba despre 25, fără personalul medical. Rezultatele testelor vin a doua zi sau chiar a treia zi dacă este weekend, iar personalele suspecte erau internate o zi în spital, la noi. Directorul unității a luat o decizie bună și a hotărât să testeze tot personalul. În urma testărilor au fost depistate 8 cazuri, cadre medicale. Toate sunt asimptomatice, dar este bine să s-a descoperit focarul și s-a intervenit. Eu știu că procedura prevede că persoanele confirmate pozitiv se trimit într-o unitate spitalicească timp de 48 de ore, iar apoi medicul decide dacă rămân internate sau sunt trimise în izolare la domiciliu”, a declarat, pentru www.expressdebanat.ro, Marcel Avram, primarul din Făget.

În Făget și în satele aparținătoare locuiesc aproximativ 7000 de oameni. În județul Timiș au fost înregistrate peste 900 de cazuri de la începutul pandemiei.

publicitate tmc 640