Sute de mii de euro, direcționate din nou spre Spitalul Județean. Suma totală din acest an depășește 5 milioane de euro!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Consiliul Județean Timiș investește încă 3,5 milioane de lei în Spitalul Județean în urma rectificării de buget. Totalul investițiilor în unitatea sanitară în 2020 urcă la 24,5 milioane de lei, adăugându-se banii alocați și pentru lupta împotriva noului coronavirus.

Din noua sumă alocată, 2 milioane de lei merg către reamenajarea secției de Urologie și ATI transplant renal, 220.000 de lei sunt destinați amenajării unui compartiment Oncologie în cadrul Spitalului. Consiliul Județean a alocat 1 milion de lei pentru reparații capitale la automatizarea instalației HVAC a blocului operator de la Casa Austria, la liftul de transport materiale infecțioase de la Ortopedie și la un lift de transport materiale. De asemenea, se investește o sumă de 50.000 lei în reabilitarea centralei termice a unității sanitare, în primă fază pentru serviciile de proiectare. Pe lista de investiții se numără și extinderea sistemului de supraveghere video și sistem de detectare a fumului. Aproape 200.000 lei vor fi folosiți pentru achiziționarea a opt containere necesare pentru derularea activității medicale a Unității de Primiri Urgențe, atunci când clădirea actuală va intra în modernizare și extindere pe fonduri europene.

„Ultimii patru ani au fost extrem de benefici pentru Spitalul Județean. Am asigurat fonduri importante pentru modernizarea acestuia. Suntem conștienți de faptul că unitatea sanitară este de o importanță strategică pentru întreaga regiune. Avem astfel o responsabilitate majoră atât pentru timișeni, cât și pentru județele vecine, investind practic în cea mai mare și dezvoltată unitate spitalicească din vestul României.”, a transmis, printr-un comunicat de presă, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.