Poliţiştii simulează furturile din locuinţe!

Acţiunile din cadrul manifestării ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” au debutat cu partea priorităţii naţionale în acest domeniu, şi anume, prevenirea furturilor din locuinţă.

Poliţiştii cărăşeni şi-au luat rolul în serios şi au organizat o simulare a unui furt dintr-o unitate hotelieră. Inspectoratul de Poliţie Judeţean, prin Poliţia Staţiunii Băile Herculane, a urmărit atingerea scopului de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii, a necesităţii adoptării unor măsuri minime de autoprotecţie sau de protecţie a proprietăţii private, a reducerii riscului de victimizare indiferent de domeniul de infracţionalitate.

Aceştia au parcurs toţi paşii de intervenţie pe care îi realizează Poliţia atunci când este sesizată săvârşirea unui furt dintr-o cameră a unei unităţi de cazare turistică: primirea sesizării prin 112, deplasarea operativă a echipei de cercetare la faţa locului, cercetarea propriu-zisă (C.F.L.) în scopul adunării probelor, vizionarea camerelor de supraveghere, identificarea martorilor, stabilirea cercului de suspecţi, identificarea autorului şi, nu în ultimul rând, stabilirea cauzelor şi a condiţiilor favorizatoare.

Încredere din partea poliţiştilor

,,Prin această activitate s-a urmărit mai cu seamă transmiterea unui sentiment de încredere a populaţiei în intervenţia poliţiei la sesizare, dar şi descurajarea potenţialilor infractori, prin aplicarea măsurilor prevăzute de legislaţia în vigoare. Poliţiştii au informat populaţia cu privire la faptul că prevenirea criminalităţii, în speţă a furturilor, nu poate fi lăsată doar în grija instituţiilor abilitate; instituţiile, comercianţii şi toţi locuitorii unei comunităţi trebuie să adopte măsurile necesare pentru a nu se expune la infracţiuni”, a declarat agent principal Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Distribuirea pliantelor

În completarea activităţii, oamenii legii au distribuit locuitorilor staţiunii Băile Herculane materiale informative care cuprind recomandări de protejare a locuinţei împotriva furturilor, ,, (Cum să-ţi aperi casa de hoţi !)”, subliniind că majoritatea acestora se săvârşesc din cauza neglijenţei proprietarilor, precum şi fly-ere de popularizare a apelului unic de urgenţă 112.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/