Polițiștii rutieri și motocicliștii se luptă pentru a salva o viață. Află detalii aici!

Pentru a demonstra spiritul civic și umanitar, pe lângă cel în slujba legii, polițiștii rutieri și-au pus din nou sângele la bătaie cu scopul de a ajuta o tânără cu probleme de sănătate.

Alături de membrii asociației Guerrilla Motors și la inițiativa lui Lili Gherle, polițiștii rutieri se prezintă pe parcursul acestei săptămâni la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița. Campania a început încă de ieri și durează până la sfârșitul săptămânii, zile în care Guerrilla Motors și Poliția Rutieră Caraș-Severin se vor prezenta să doneze sânge.

Astăzi este a doua zi a campaniei pentru viața domnișoarei Andreea. Așa cum suntem deja obișnuiți, polițiștii rutieri știu valoarea unei pungi de sânge, au venit și vor veni și în următoarele zile, vor să fie alături de noi și mai ales de această domnișoară care are nevoie de sprijinul nostru, de dragostea noastră. Pentru că atunci când te ajută cineva în primul rând simți iubire și este foarte important. Pentru polițiști este a patra donare de sânge, pentru că sunt oameni care au înțeles că în afară de funcție și de grade sunt oameni și este foarte important acest lucru”,  a precizat Lili Gherle.

Cea care are nevoie de sânge este o tânără pe nume Andreea, medic rezident, care este bolnavă de cancer. Bonurile primite de către donatori vor fi valorificate pentru a asigura o parte din cheltuielile tratamentului. „Campania a fost începută alături de doamna Lili Gherle, Poliția IPJ Caraș-Severin, Pompierii și alte persoane care vor să ajute această persoană bolnavă de cancer. Are nevoie de un tratament destul de costisitor. De aceea, noi donăm sângele, bonurile le valorificăm și ajutăm persoana în cauză pentru a depăși acest impas. Sunt la a patra acțiune pe acest criteriu, iar acțiuni caritabile facem oricând avem ocazia să ajutăm pe cineva”, a explicat Alexandru Chețan, vicepreședintele Guerrilla Motors.

Polițiștii rutieri sunt și ei la cea de-a patra donare de sânge pe acest an și continuă să participe și la alte campanii pentru a arăta tuturor că este foarte ușor să sari în ajutorul cuiva. „Am vrut să fim chiar un exemplu atât pentru celelalte autorități, dar și pentru fiecare cetățean în parte. Și noi, la rândul nostrum, suntem oameni, și noi, la rândul nostrum, avem copii sau rude bolnave, și noi am vrea atunci când avem nevoie de o donare de sânge ca ceilalți să fie alături de noi și să facă un minim gest care nu implică mari costuri. Vrem doar să se înțeleagă importanța acestui gest, să se înțeleagă că fiecare dintre noi putem dona și nu trebuie să fim speriați de cei câțiva mililitri de sânge pe care ni iau doamnele doctor de aici. Noi, polițiștii, ne-am implicat de fiecare dată când am fost chemați într-o campanie, în special de donare de sânge, colegii mei au înțeles importanța acestui eveniment, fiindcă este vorba în special de persoane bolnave și de ce nu chiar victime în urma unor accidente rutiere”, a explicat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/