Drepturile omului, sărbătorite de ziua lor!

Data de 10 decembrie este ziua în care, începând din 1948, omenirea sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Și astăzi, reșițenii vor celebra cu fast ziua drepturilor lor. În anul 1948 a fost adoptată Declarația Universală a Drepturilor Omului, iar din acel moment, omenirea a dobândit o serie de drepturi de sine stătătoare. Odată cu aceste drepturi, însă, oamenilor le-au fost atribuite și o serie de responsabilități care să facă obiectul drepturilor universale.

Pentru că este o zi cu o importanță universală, copiii reșițeni vor lua contact cu ceea ce presupun drepturile și responsabilitățile omului. Activitățile speciale pentru această zi vor fi demarate în incinta Corpului C al Colegiului Mircea Eliade din Reșița. În parteneriat cu Organizația Salvați Copiii și Asociația Nevo Parudimos, elevii reșițeni vor desfășura o serie de activități reunite sub titlul ,,Sunt responsabil și îmi cunosc drepturile”. Activitățile fac parte din proiectul educativ ,,O familie unită – Europa”.

La aceste acțiuni, organizate special cu ocazia Zilei Drepturilor Omului, participă elevi din clasele I-VIII. Vor fi premiați atât elevii, cât și profesorii care se vor implica în activitățile desfășurate și vor obține rezultate deosebite la concursurile școlare pe tematica ,,Drepturile Omului”.

Foto: www. adolescenta007.blogspot.com