Polițiștii locali din Oțelu Roșu, motivați financiar, cu aprobarea Consiliului Local

Pentru prima dată la Oțelu Roșu polițiștii locali vor primi de la bugetul local bani în plus la salariu ca normă de hrană acordată conform legii.

Norma de hrană pentru 2016 a fost aprobată de către consilierii locali, însă nu fără a se găsi unii consilieri să critice activitatea Poliției Locale din orașul de pe Bistra. Astfel, s-a menționat faptul că sunt foarte multe spargeri de locuințe nesoluționate, deși este de datoria poliției orașului să se sesizeze, dar ar fi bine ca și polițiști locali să patruleze mai mult pe timp de noapte. De asemenea, consilierul local Ioan Rus, medic în cadrul Spitalului Orășenesc, a menționat că pentru un bolnav rația de hrană este de aproape 10 lei pe zi, astfel că probabil se încearcă îngrășarea polițistului local.

Primarul Luca Mălăiescu ținut să precizeze că mentalitatea românului este nu ca celui care are puțin să-i mai putem acorda, i ca celui care este ajutat să-i tăiem speranța:

De peste 25 de ani noi tot ne plângem de   are vecinul, șeful sau guvernantul, iar pensionarul are cel mai mic venit. Mentalitatea nu este ca celui care are mult să-i tăiem,  ci, din contră cel care are puțin să-i creștem. Trebuie să avem o altă gândire…  Dacă  un medic are salariul 4000-6000 de lei trebuie să ne luptăm să rămână medicul cu acești bani, dar să ne luptăm să crească și pensiile. Nu putem să ne luăm salarii mari raportându-ne la pensii sau salarii foarte mici” a menționat edilul urbei.

Conform legii pentru angajații prin contract, norma de hrană este de 30 de lei pe zi lucrătoare, iar la funcționarii publici 37 de lei pe zi lucrătoare. Banii vor fi cuprinși începând cu luna februarie în cheltuielile de personal. La Oțelu Roșu sunt în prezent 5 persoane angajate cu contract și 5 persoane angajate ca și funcționari publici. Totalul estimat drept cheltuială pentru norma de hrană a polițiștilor locali din bugetul pentru 2016 este de 155 000 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Oamenii de afaceri din Reșița, amendați aspru. Polițiștii locali spun „stop” construcțiilor ilegale!