I-au dezarmat pe ţiganii violenţi. După trei zile!

Armele folosite în ,,războiul civil” de pe Strada Laminoarelor din Reşiţa au fost confiscate astăzi, în urma unor percheziţii, de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi de cei de la Biroul de Ordine Publică. Sau, mai bine spus, ce au mai găsit din ele!

 

Răfuiala de marţi, în care s-au folosit, după cum au mărturisit jandarmii, poliţiştii şi cei care au asistat la scenele şocante, săbii, topoare, coase, bâte şi sticle incendiare, nu a fost urmată de percheziţiile domiciliare imediate, la care se aştepta toată lumea. Niciuna din casele ţiganilor implicaţi în scandal nu a fost cotrobăită pentru căutarea şi ridicarea armelor folosite. Până astăzi! Cu alte cuvinte, cele două clanuri au avut timp suficient să scape de armele care le-ar fi putut incrimina. Chiar şi aşa, oamenii legii au avut destule de confiscat.

,,În urma efectuării a patru percheziţii domiciliare în Reşiţa, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracţională  de mai multe persoane bănuite că s-au agresat reciproc. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe recipiente de sticlă cu lichide inflamabile, 2 seceri metalice, 4 topoare, o coadă de topor, o bâtă de baseball, o rangă metalică, instrumente care ar fi fost folosite în activitatea infracţională. În cauză, 19 persoane, constituite în două grupuri, sunt bănuite că s-ar fi agresat reciproc în zilele precedente, în municipiul Reşiţa, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică”, a explicat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Caraş-Severin.

Poliţia ne linişteşte anunţând că lucrurile nu se opresc aici, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză. Nu ne spune nimic însă despre săbiile care au fost atât de aproape să facă victime chiar din rândul oamenilor în uniformă, acei jandarmi şi poliţişti care au fost prinşi la mijloc, între cele două clanuri, şi care au folosit armamentul din dotare pentru a scăpa cu viaţă. Nu au tras un foc, nici două! Au executat şase focuri de avertisment, ceea ce demonstrează că situaţia a fost critică, de grad zero!

Comments

  1. Razvan says:

    Rau a-ti facut mai politistilor … Eu as deschide un magazin cu arme de foc in mojlocul cartierului!