Poliţiştii de frontieră, salvatorii migranţilor!

Speranța unui trai mai bun face ca, pentru migranți, imposibilul să devină posibil, aceștia neținând cont de vicisitudinile meteorologice pe apele învolburate ale fluviului Dunărea și nici de riscul de a fi prinși de polițiștii de frontieră. Este și cazul unor cetățeni din Yemen care erau la un pas de înec ca urmare a încercării frauduloase de a ajunge în România, peste Dunăre, cu ajutorul unei bărci gonflabile.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă au intrat în alertă în această dimineață, ora 07.30, atunci când, în timpul misiunii de supraveghere, au observat, pe direcţia km. flv. 1038, o barcă pneumatică cu cinci persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării. Imediat, a fost anunţat echipajul de marină de pe una din ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră care a intervenit pentru a intercepta barca respectivă. Acest lucru a produs panică în rândul străinilor, croiți să ajungă în vestului Europei, doi dintre aceștia preferând să se arunce în apele reci ale fluviului decât să fie prinși de polițiști și să nu mai ajungă la destinație, conform planului.

Observând că lucrurile încep să se complice, poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apă şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol.

leader board 728 x 90 px

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaţiunii gonflabile.

Actualmente se continuă cercetările urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale care se impun.

Sursa foto principal: timpromanesc.ro.