Polițist pus la pământ, călcat în picioare și jefuit! Chiar de către sistemul care ar trebui să-l apere și pe el!

Un polițist din Caraș-Severin a fost obligat să achite reparațiile autospecialei vechi de 13 ani avariate în timp ce gonea pe urmele unui fugar!

O autospecială de Poliție a fost implicată în primăvara acestui an într-un accident, pe E70, aproape de Băile Herculane. Doi polițiști din cadrul Serviciului Rutier se aflau în urmărirea unui autovehicul al cărui conducător auto a încălcat regimul legal de viteză. Pe un sector de drum în aliniament, una din roțile mașinii de Poliție s-a blocat. Oamenii legii s-au răsturnat de mai multe ori în afara părții carosabile. Au scăpat teferi. Mașina cu girofar a fost însă serios șifonată. Superiorii au întocmit o echipă care să cerceteze cazul. După jumătate de an de la eveniment se concluzionează că polițistul conducător auto este de vină că nu a adaptat viteza la condițiile de drum în timp ce se afla în urmărirea certului contravenient. Posibil infractor! I s-a imputat polițistului paguba creată, aproape 8.000 de lei. 

Polițistul trebuie să platească pentru că a vrut să-și facă treaba?! Nu a contat că polițistul și-a riscat viața urmărind un teribilist care circula cu peste 100 de km/h în localitate și putea oricând produce o tragedie, a contat doar că trebuia să respecte viteza legală în timp ce urmărea pe unul care nu o respecta!”, subliniază colegii polițistului de la Sindicapul Național al Agenților de Poliție.  

1000x100 casa brutarului

S-a ajuns la Comisia de jurisdicție a imputațiilor de la nivelul Ministerului de Interne, condus astăzi de cărășeanul Marcel Vela, unde contestația împotriva deciziei comisiei de cercetare de la nivelul IPJ Caraș-Severin a fost admisă. În consecință s-a dispus restituirea sumelor de bani reținute și refacerea întregii cercetări. 

„Cum se acceptă să se ajungă la astfel de situații?! Oare polițiștii pot lua decizii ferme și pentru apărarea cetățeanului când se știu cu sabia deasupra capului?! Sau mai bine întorc capul și se fac că nu văd?! Asta este realitatea! Polițistul pus la pământ, călcat în picioare și jefuit exact de către sistemul care ar trebui să-l apere și pe el. De ce polițistul trebuie sa treacă printr-o corvoadă de proceduri judiciare și pus să plătească pentru simplul fapt că și-a făcut treaba? De ce autospecialele de poliție nu au asigurări Casco? De ce polițiștii sunt obligați să intre în misiune cu autospeciale vechi chiar și de 14-15 ani, cum este acest caz?!”, sunt doar câteva dintre întrebările ridicate de Biroul Teritorial SNAP Caraș-Severin. I le vom adresa mai departe ministrului Internelor, Marcel Vela.