Polițist fără pistol, fără cătușe, fără vestă antiglonț, sub ploaia de gloanțe trase de criminalul Lepa!

explo 1000x200

Au plecat cu mâinile în buzunar să captureze un urmărit internațional deosebit de periculos! Un polițist a căzut la datorie, alții au scăpat ca prin minune din calea gloanțelor!

Filmul evenimentelor din ziua în care Cristian Amariei și-a pierdut viața în misiune, prezentat de conducerea Poliției Române, scandalizează și îi umple de ridicol pe unii dintre cei care se află la comanda diferitelor servicii din Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș. După dezvăluirile făcute astăzi de șefii Inspectoratului General al Poliției Române, numai de „Siguranță și Încdredere” nu poate fi vorba.

„Ora 13.56, șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș a fost sunat de un agent din subordine, care i-a comunicat că deține o informație de la o sursă potrivit căreia Lepa Ionel Marcel se află în localitatea Izvin, fiind observat într-un autoturism cu număr de Vrancea. În acest context, șeful Serviciului Investigații Criminale a dispus constituirea unei echipe pentru verificarea informației, alcătuită din agentul care o primise de la o sursă și un alt agent din cadrul aceluiași serviciu. De menționat faptul că cei doi agenți erau în timpul liber, iar șeful serviciului nu l-a informat pe inspectorul șef al IPJ Timiș cu privire la acest demers. Agentul care primise informația de la o sursă s-a deplasat la sediul IPJ Timiș, de unde a ridicat pistolul din dotare, marca STECHKIN, calibru 9 mm, având un încărcător cu 20 de cartușe, o pereche de cătușe, copii ale mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, precum și autoturismul de serviciu, fără să se doteze cu vestă antiglonț, deși existau la nivelul compartimentului două articole de acest gen”, menționează IGPR.

După ce a primit aprobarea șefului, agentul a discutat telefonic cu colegul său, l-a preluat pe acesta de pe o stradă din Timișoara și s-au deplasat împreună în localitatea Izvin. Atenție! Fără ca acest polițist să se doteze în mod corespunzător pentru misiune! Nu avea asupra lui nici pistol, nici cătușe, nici vestă antiglonț! A plecat în misiune, pentru prinderea unui urmărit internațional, condamnat pentru tâlhărie, cu mâinile în buzunar!

„La ora 14.10, șeful Serviciului Investigații Criminale a solicitat polițiștilor rutieri și de ordine publică sprijin în vederea opririi în trafic a autoturismului cu număr de Vrancea, verificarea lui și a ocupanților acestuia. Solicitarea s-a transmis printr-un mesaj pe grupul de WhatsApp în care sunt 41 de ofițeri cu funcție de conducere de la nivelul inspectoratului. De asemenea, pe timpul deplasării, polițistul care plecase în misiune fără dotarea corespunzătoare a contactat telefonic un agent din cadrul Poliției Orașului Recaș, care se afla în serviciul de patrulare, împreună cu polițistul Amariei Cristian. Cu acest prilej, i-a solicitat sprijin pentru depistarea și prinderea urmăritului care se afla pe raza lor de competență”, informează Poliția Română.

Polițiștii de la Investigații Criminale au ajuns în Recaș, iar la ora 14.36, șeful Poliției Orașului Recaș l-a contactat pe șeful Serviciului Investigații Criminale și l-a informat că autoturismul căutat se află în atenția lor. În jurul orei 14.50, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, după ce au identificat locul unde se afla bărbatul urmărit, l-au observat pe acesta în curtea unui imobil ce avea porțile de acces auto deschise, lucrând la roata unei mașini. Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au solicitat sprijin colegilor din cadrul Poliției Orașului Recaș, cu care vorbiseră anterior. S-au deplasat imediat la fața locului. La ora 14.55, agenții de poliție din cadrul Serviciului Investigații Criminale au blocat cu autoturismul de serviciu intrarea în curtea imobilului, surprinzând persoana urmărită în timp ce se deplasa spre mașina la care lucra.

În acest timp, polițiștii din cadrul Poliției Recaș au asigurat perimetrul exterior al imobilului, fiecare pe câte o latură stradală a acestuia, relatează IGPR. Unul dintre polițiștii de la Compartimentul Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale a coborât din autoturism, l-a somat pe Lepa să se oprească, numai că infractorul s-a refugiat în imobil, blocând ușa. Agenții de poliție nu au reușit să pătrundă în casă. Ulterior, polițistul de la urmăriri care nu avea pistol asupra sa a rămas în dreptul ușii de acces în imobil, iar colegul său, de la urmăriri, s-a deplasat în fața casei. Ambii au auzit mai multe focuri de armă. Au crezut că polițiștii de la ordine publică din Recaș au deschis focul. Au ieșit pe poartă și au constatat că Lepa sărise pe geam, în exteriorul casei, iar Cristian Amariei era căzut, rănit. Lepa a fugit spre o stație de carburant dezafectată unde a executat mai multe focuri de armă către unul dintre polițiștii de la urmăriri, care a răspuns prin folosirea armamentului din dotare. După schimbul de focuri, Lepa a traversat drumul național și a escaladat un gard de beton, fiind urmărit în continuare de polițiștii de la Investigații Criminale. A avut loc un alt schimb de focuri între polițist și urmărit, soldat cu rănirea lui Lepa, în zona umărului stâng. Cu toate acestea, infractorul a reușit să sară gardul și să ajungă pe un teren viran acoperit cu vegetație. Mai departe, a escaladat gardul unei grădini, mai târziu a sărit în curtea unui alt imobil și a executat un foc de armă în direcția unuia dintre polițiștii aflați pe urmele sale. Când agentul a ajuns la imobilul unde se afla Lepa, l-a observat urcând într-un autoturism de culoare albastră. Polițistul a tras patru focuri cu pistolul din dotare, după care a rămas fără muniție. Lepa a pierdut controlul volanului și a intrat într-un gard, astfel că nu și-a mai putut continua fuga. El a rămas circa un minut în autoturism, după care a coborât și a tras un foc de armă în direcția polițistului, care s-a refugiat după ușa de la intrare în imobil.

Ulterior, Lepa a fugit prin grădina imobilului și a sărit gardul spre un teren viran acoperit cu vegetație de aproximativ 1,5 m. Agentul de poliție a încetat urmărirea deoarece nu mai avea muniție. Astfel, Lepa dus a fost! Abia după aproximativ 10-15 minute au venit întăriri. Târziu! Așa s-a ajuns la situația ridicolă, umilitoare pentru Poliția Română, de a scoate în stradă 300 de polițiști pentru a prinde un fugar împușcat care le-a scăpat de sub nas.

După cum chiar Poliția Română relatează e limpede că drama de lângă Recaș putea avea alte proporții. În lipsa unor informații corecte despre persoana urmărită, polițiștii s-au dus total nepregătiți în bătaia pistolului. Acum se caută vinovați. Chiar în curtea Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

banner 970 x 250