Educația la sat, un proiect care învață copiii să scrie și să citească cu ajutorul voluntarilor. Înscrie-te și tu!

Un program care își dorește să ajute copiii din comunitățile nu atât de înzestrate și care își propune să prevină abandonul școlar are loc începând din 15 iulie, în comuna Coșteiu. Asociația „Educația la sat”, prin proiectul „Școala de vară la sat”, pune față în față aproximativ 70 de elevi cu voluntari de la care vor învăța cât mai multe lucruri.

Școala de vară la sat se va desfășura la Școala Generală din comuna Coșteiu, în perioada 15-26 iulie. La fel ca anul trecut, ediția din acest an își propune activități de alfabetizare, lectură, pregătire pentru examenul de capacitate, dar și activități interactive.

Rezultatele ediției precedente au fost spectaculoase, pentru cele zece zile de proiect: dintre cei 70 de copii înscriși, 5 elevi au învățat să scrie și să citească, 2 elevi au învățat să țină creionul în mână, 10 elevi au învățat să socotească calcule simple, 20 de elevi de gimnaziu au făcut progrese vizibile la matematică și analiză de text, iar 32 de voluntari au realizat activități în peste 1.200 de ore.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Și anul acesta, organizația „Educația la sat” caută oameni pasionați de meseria lor. Indiferent dacă sunteți liceeni, studenți, dacă aveți un job, dar totuși câteva ore libere sau pensionari, dacă aveți o poveste și vreți să o faceți cunoscută generațiilor viitoare, sunteți invitați să trimiteți un mesaj pe pagina de Facebook Educația la sat sau pe mail-ul scoala.lasat@gmail.com. Elevii de la sat, și nu doar ei, sunt în căutare de modele de viață care să îi ajute să răzbată prin drumul anevoios al școlii și incluziunii sociale.

 

banner 970 x 250