Vești bune pentru cei care merg spre Moșnița. Drumul Boilor va fi în sfârșit asfaltat

explo 1000x200

Un drum important pentru intrarea și ieșirea din oraș va ajunge, în sfârșit, în secolul XXI. Este vorba de Drumul Boilor, drumul de pământ ce leagă zona industrială din Calea Stan Vidrighin (fosta Buziașului) cu Moșnița Veche. Drumul va fi în sfârșit asfaltat în totalitate.

Multă vreme, lucrarea a fost blocată de lipsa avizului de Mediu. Problema s-a rezolvat după ce primarul Nicolae Robu a precizat că va face și plângere penală. Primăria Timișoara a organizat o licitație publică, ce a fost câștigată de Super Construct, în asociere cu alte firme. „Vom vedea dacă putem să predăm amplasamentul și să dăm undă verde la organizarea de șantier și a lucrului efectiv. Vrem ca într-un timp cât mai scurt să efectuăm această lucrare extrem de importantă și sper ca vremea să ne permită să o facem într-un timp foarte scurt”, a precizat primarul Timișoarei.

Super Construct lucrează și la podurile din zona gării, dar edilul a spus că nu vor fi probleme cu numărul de angajați, deoarece firma angajează muncitori și în funcție de lucrările obținute, așadar, nu își face griji că lucrările vor fi făcute lent. Drumul Boilor asfaltat va permite celor care merg spre Moșnița Veche sau Nouă sau mai departe să poată ieși din Timișoara și pe la sud de cimitirul din Calea Buziașului, fără a mai ieși din oraș doar prin Ciarda Roșie.

Sursa foto: renasterea.ro