Politicienii își doresc continuarea luptei anticorupție pe hârtie! Justiția, un troc murdar al partidelor politice!

Judecătoarea Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, dă o sentință fabuloasă înainte ca parlamentarii să decidă soarta Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Magistratul timișorean spune că nimeni nu vorbește despre adevărata miză a desființării secției speciale, aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârșite împotriva magistraților incomozi. „Între țipete politicianiste și păreri emise la un pahar, niciun profesionist nu a ieșit sa explice ce a însemnat și ce poate însemna, conferirea competenței de cercetetare a magistraților unor procurori care, în același timp, sunt părți în cauzele deduse judecății. Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanță imparțială și independentă”, a remarcat Adriana Stoicescu.

Șefa Tribunalului Timiș se întreabă totodată cât de corect poate cântări adevărul în condițiile în care procurorul său de ședință poate începe a doua zi urmărirea penală împotriva acestuia, în baza unui denunț formulat de un condamnat pe care judecătorul l-a trimis după gratii. Adriana Stoicescu nu a ocolit nici subiectul imixtiunii directe a politicului în justiție. „Politicienii par a nu înțelege că independența și imparțialitatea judecătorilor sunt mai importante decât orgoliile meschine și trebuie să rămână deasupra înțelegerilor și minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise.

Nu am fi ajuns aici dacă justiția nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice. Dacă cineva își imaginează că politicienii își doresc, prin desființarea secției, apărarea independenței magistraților, se înșeală amarnic. Ei își doresc continuarea luptei anticorupție pe hârtie, garantată doar împotriva adversarilor politici, cu largul concurs al unor judecători reduși la tăcere”, a dat sentința președintele Tribunalului Timiș, care se întreabă în final dacă nu cumva urmează desființarea Inspecției Judiciare și întoarcerea la tribunalele populare.