Politicienii au ieșit la urne la primele ore ale dimineții. Pentru ce au votat?

explo 1000x200

Atât primarul municipiului Reșița, cât și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-au prezentat în această dimineață la secțiile de vot la care au fost arondați. Tot în oraș au votat și deputații Valeria Schelean și Ioan Benga.

Primul care pus hotărât ștampila pe buletinul de vot a fost edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, care a votat la Grădinița cu Program Prelungit “Palatul fermecat” amplasată pe Strada Oțelu Roșu. La ora 9.30, acesta și-a exprimat opțiunea, după care a dat o scurtă declarație de presă, explicând ce l-a motivat să meargă la vot.

stepanescu

,,Am votat pentru un președinte care să ne reprezinte peste hotare, pentru viitorul Reșiței și al Caraș-Severinului. E adevărat, eu îi cunosc de câțiva ani pe cei doi contracandidați, dar trebuie să vă mărturisesc faptul că doar unul s-a ținut de cuvânt. Tocmai de aceea am venit astăzi cu toată deschiderea și am votat așa cum cred eu că este mai bine pentru viitorul Reșiței și al țării noastre, a spus edilul-șef la ieșirea din secția de votare.

valeria schelean

Puțin după ora 10.00, deputatul ACL, Valeria Schelean, a votat pe listele suplimentare de la Universitatea ,,Eftimie Murgu”. ,,Am votat pentru occidentalizarea României! Am votat pentru un parcurs pro european al țării noastre! Am votat pentru viitorul copiilor mei! Fiți responsabili! Ieșiți la vot! E dreptul vostru constituțional!”, a spus parlamentarul.

Președintele Frunzăverde a votat alături de soția sa

În jurul aceleiași ore, președintele Consiliului Județean și soția acestuia Doina Frunzăverde și-au făcut apariția la Colegiul ,,Traian Lalescu”.

,,Am votat pentru redemocratizarea României, pentru un președinte care să dea românilor spiritul antreprenorial. În realitate se încheie una dintre cele mai urâte perioade din istoria contemporană, cel puțin, a României, pe bună dreptate comparată cu obsedantul deceniu, deceniul anilor 50. Cred că noul președinte va trebui să dizolve statul polițienesc și să redemocratizeze România. Să redea românilor spiritul antreprenorial!”, a declarat liderul de la Palatul Administrativ.

Vela şi Iova au votat acasă, la Caransebeş

Prezența la vot în municipiul Caransebeș în prima parte a zilei a surprins membrii comisiilor de votare. Gugulanii au fost harnici astfel că s-au prezentat, în medie, cu aproape 40-50 de persoane mai mult, pe fiecare secție, față de primul tur de scrutin.

La Secția nr.73 de la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță și-a exprimat opțiunea de vot vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin Ilie Iova, care a declarat la ieșirea de la urne: “Am votat cu optimism și toată încrederea alături de prima generație după 70 de ani care poate decide o schimbare și o rupere de trecut. Am votat pentru o Românie nouă, pentru o altfel de Românie, normală, în care tinerii să aibă siguranța că vor putea să-și dezvolte toate proiectele pe care și le propun”.


iova vot
vela vot

 

 

 

 

 

 

La ora 12.00 și-a exercitat dreptul de alegător la secția de la Casa de Cultură George Suru, cu nr. 76, primarul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, care ne-a declarat: ”Am votat pentru viitor, pentru o Românie mai bună, pentru tot ceea ce înseamnă speranță, optimism și o nouă șansă, o șansă pentru copiii și nepoții noștri, la o viață mai bună și la o țară care este respectată și apreciată în lume. Cred că după ce în Romania atâta vreme s-a semănat vânt și s-a cules furtună, a venit timpul ca după 25 de ani să semănăm grâu și să culegem pâine”.  

21 de secţii de votare au fost înfiinţate pentru aceste alegeri la Caransebeş, mai multe cu trei datorită schimbării denumirii unor străzi în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Pentru urna mobilă s-au înregistrat 243 de solicitări. La ora 13.00, prezența la vot la nivelul municipiului a fost de 23,2%.

 

Comments

  1. pixar says:

    Stepanescule, esti un lingau de ocazii. Sper sa ti se infunde si tie cat de curand.