Politicianul „Falcao” coordona cea mai mare rețea de contrabandă de țigări de pe piața neagră din Reșița!

DIICOT Caraș-Severin a anunțat destructurarea principalei rețele care alimenta cu tutun de contrabandă comercianții de la colțurile de stradă din Reșița. În fruntea rețelei e plasat Gabriel Mititescu, zis Falcao, consilier local în orașul Bocșa!

Organele de cercetare penală au stabilit că, undeva prin august 2019, s-au cristalizat două rețele de contrabandă cu țigări pe raza municipiului Reșița și a orașului Bocșa. Acestea au luat practic locul grupărilor ce fuseseră destructurate, țigările netimbrate comercializându-se în locuri deja bine cunoscute de ani de zile. Doar contrabandiștii se schimbă!

Mititescu era adevăratul coordonator al activității infracționale, fiind sprijinit de concubina sa și de alte două persoane, au stabilit procurorul și ofițerii DIICOT. În urma a zeci de ore de supraveghere video, de filaje și de cumpărări autorizate de tutun netimbrate de către investigatori sub acoperire.

În 24 martie, spre exemplu, a fost organizat chiar un flagrant. 20 de baxuri de țigări provenite din contrabandă au fost găsite într-un autoturism adus de oamenii lui Falcao în Reșița, pentru alimentarea pieței negre din municipiu. Pentru a nu se expune riscului de a fi urmăriți și prinși în flagrant, contrabandiștii au adus autoturismul plin cu țigări și l-au lăsat peste noapte pe o stradă din Reșița. Apoi au predat cheile autoturismului cumpărătorului țigărilor de contrabandă, acesta plecând să descarce marfa într-un loc pe care l-a considerat sigur. DIICOT-ul supraveghea însă cu mult timp înainte fiecare mișcare. Procurorul de caz a mai arătat în propunerea de arestare preventivă a inculpaților faptul că această grupare s-a extins repede, că a acaparat mare parte din piața neagră și că era în continuă expansiune.