Documentația pentru Centura Timișoara Vest intră în licitație!

inel

Centura Timișoara Vest intră în licitație marți! Cătălin Drulă spune că a primit asigurări din partea CNAIR și documentația proiectului va fi lansată la începutul săptămânii viitoare.

Documentația proiectului pentru centura de vest a Timișoarei va intra în licitație marți. Cătălin Drulă spune că a primit asigurări de la directorul CNAIR și a explicat cum inelul de centură va reduce traficul din oraș. Șoferii care au ca destinație autostrada A1 vor putea să evite intrarea în oraș cu ajutorul variantei ocolitoare. „După ce în ultimele săptămâni am ridicat de mai multe ori problema Centurii Timișoara Vest, am primit astăzi asigurări de la doamna director a CNAIR că marți va fi lansată licitația pentru documentația proiectului. Acest ultim sector este necesar pentru întregirea inelului de centură. Este foarte important ca inelul să fie complet pentru a degreva de trafic arterele care intră în oraș. Nu în ultimul rând, acest sector vestic ar prelua și traficul din zona de sud a județului/Serbia și din vestul orașului către autostrada A1, prin noul drum de legătură Timișoara (Sânandrei) – A1, care este deja în licitație pentru proiectare și execuție. Sper ca promisiunea să fie respectată și să vedem licitația lansată cât mai curând.”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Sectorul reprezentat cu roșu în imagine este centura de vest a orașului, care se continuă cu varianta ocolitoare Timișoara sud și restul inelului colorat în alb. „Un inel de centură, pentru a-și putea îndeplini rolul, trebuie să fie complet. Segmentul care lipsește este centura de vest, marcat cu roșu, care merge în continuarea centurii existente, traversează canalul Bega, are nod cu DN 59 Timișoara-Săcălaz și se finalizează la giratoriul mare de lângă Sânandrei.”, a declarat deputatul USR.

Sursă foto: Facebook