Politicianul acuzat de contrabandă cu țigări a ieșit din arest

Gabriel Mititescu, Falcao, cum e cunoscut în Bocșa fostul consilier local PSD, a fost plasat în arest la domiciliu după mai multe luni petrecute în spatele gratiilor sub acuzație de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări.

Curtea de Apel Timișoara a hotărât, ieri, ca trei dintre cei cinci inculpați arestați în urma acțiunii DIICOT să schimbe arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Este vorba despre Gabriel Mititescu, Francisc Calianco şi Flavius Nicolae Staicu. Sunt privați în continuare de libertate Vasile Bălean și Marius Oprescu.

„Curtea de Apel Timișoara a analizat contestația noastră făcută împotriva menținerii măsurii arestului preventiv dispusă de Tribunalul Caraș-Severin, o măsură abuzivă din punctul meu de vedere, lipsită de orice temei juridic care, practic, transforma din regulă în excepție arestul preventiv. Curtea de Apel a dat dovadă de maturitate și analiză profundă, a admis contestația noastră și a dispus înlocuirea măsurii restului preventiv cu arestul la domiciliu pentru toți cei trei clienți ai mei. Printre ei, Gabriel Mititescu, zis Falcao, consilierul local de la Bocșa despre care s-a afirmat eronat în spațiul public că e cercetat pentru trafic de droguri. În sarcina lui s-au reținut doar două infracțiuni: constituire de grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări”, a precizat pentru expressdebanat.ro avocatul Cosmin Bolosin.

leader board 728 x 90 px