Politica se face pe interes! În PSD n-a venit niciun PD-ist, niciun PNL-ist de dragul lui Mocioalcă!

Liderul PRO România, Victor Ponta, a pus punct, cel puțin pentru moment, presingului la primarul de pe Valea Bistrei, Luca Mălăiescu, care și-a anunțat ferm intenția de a rămâne în PSD. Atât fostul premier, cât și Ion Mocioalcă spun că nu trag de niciun primar social-democrat din Caraș-Severin și chiar le recomandă acestora să profite la maximum de perioda în care PSD încă se află la guvernare!

Plecarea lui Mocioalcă din PSD a alimentat bursa zvonurilor legate de trecerea mai multor edili social-democrați la PRO România. Nu orice întâlnire sau discuție, spun însă Ponta și Mocioalcă, trebuie catalogată imediat drept o negociere în acest sens. Numele primarului de Oțelu Roșu a fost cel mai rostit în acest context, însă lucrurile au fost lămurite astăzi. „Luca Mălăiescu, finul meu, va câștiga alegerile la Otețu Roșu indiferent de la ce partid ar candida, chiar și independent. Eu îi îndemn pe toți primarii să ia de la PSD ultimul leuț care li se dă, dacă li se dă, și apoi să se decică asupra doctrinei pe care o vor urma. Politica se face pe interes! Să nu credeți că acei primari pediști și peneliști care au venit la PSD când eu eram președinte au venit de dragul meu. Au venit pe interes. La o parte le-am satisfăcut cerințele, la alții nu, pentru că așa e în politică. Cine crede că mâncă tot, bea tot și iubește tot se înșeală! Avem unul la București, pe care l-am părăsit, care crede că el poate să facă toate aceste trei lucruri, tocmai pentru că am vrut să stau cu niște oameni normali și de viitor în politică. Acești primari sunt priteni cu Victor Ponta de când era prim-ministru și i-a ajutat”, a spus Ion Mocioalcă, secretarul general al PRO România, cu trimitere nu numai la Luca Mălăiescu, ci și la Nicolae Beg și alții de pe Valea Bistrei și nu numai.

Prezent astăzi la Reșița, Victor Ponta a lovit încă o dată în Liviu Dragnea. De data asta în contextul în care Luca Mălăiescu afirmase că rămâne în PSD, în ciuda tututor specuațiilor și declarațiilor pe care le dăduse la un moment dat. „Dacă ești social-democrat nu mai poți să stai în PSD cu Dragnea. Dacă vrei să furi, dacă vrei să îți faci fermă de porci, dacă vrei să faci nunți cu bani mari, atunci sigur stai cu Dragnea. Dacă ești social-democrat vii alături de Pro România!”, a afirmat fostul prim-ministru al României.

Victor Ponta a fost primit astăzi, la Reșița, de ceva mai mult de 250 de simpatizanți. Gazde au fost secretarul general al partidului, Ion Mocioalcă, și deputatul Ion Spânu. Președintele PRO România a fost însoțit de Daniel Constantin și de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.