Victor Ponta, dezinvolt la Timișoara: „Noi nu suntem în stare să facem bugetul nostru și trebuie să-l facem pe cel al UE! Doamne ferește să-l facă domnii Vâlcov şi Teodorovici, înseamnă că UE va da faliment!”

Liderul PRO România Victor Ponta a venit în această seară să se întâlnească cu membrii filialei de la Timișoara. Însoțit de secretarul general al partidului, Ion Mocioalcă, dar și de prim-vicepreședinții Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, fostul pesedist și prim-ministru nu i-a cruțat deloc pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. De asemenea, Ponta nu a putut oferi un răspuns despre cine va candida din partea partidului său la alegerile locale pentru funcția de primar al Timișoarei, dar a spus că alegerile europarlamentare din mai vor fi un barometru important pentru PRO România.

Ponta a început deja în 3 ianuarie „periplul“ prin țară, la Oțelu Roșu, și „turul” României îl va termina în 24 ianuarie, în ziua sărbătoririi Unirii Principatelor, la Iași. Politicianul a punctat că mizează pe dezamăgirea oamenilor cu privire la actualul Guvern. „Vrem să transmitem că România merge într-o direcție greșită, merge spre o teleormanizare, care nu este acceptabilă! Nu numai în Timiș, cred că nici la Gorj, nici la Argeș, oamenii nu vor să fie într-un mare Teleorman, ci vor să se bucure că sunt într-o țară care asigură președinția UE, o țară care să continue să se dezvolte. Cred că este foarte grav că România, care asigură conducerea Consiliului Uniunii Europene în aceste șase luni și va trebui să gestioneze discuțiile despre bugetul UE, nu are buget! E singura țară din UE care nu are buget! Noi nu suntem în stare să facem bugetul nostru și trebuie să-l facem pe cel al UE! Doamne ferește să-l facă domnul Vâlcov, cu domnul Teodorovici și cu doamna de la ANAF, înseamnă că Uniunea Europeană va da faliment!”, a precizat Victor Ponta.

Ponta spune că urmează un adevărat genocid fiscal

Fostul lider al PSD a continuat să atace dur actuala guvernare, despre care spune că va distruge economia țării în 2019. Ponta a vorbit despre măsurile guvernării Dăncilă ca despre „o revoluție fiscală, nebunie, o demență, un genocid fiscal, din care mai mult o să pierdem”.

Pe Dragnea l-a criticat din cauza politicii împotriva companiilor cu capital străin. „Toate textele pe care le-a anunțat în decembrie într-o pornire de Fidel Castro, Hugo Chavez, sunt niște prostii, aberații! Și firmele de telecomunicații, și cele de energie, și băncile, nu vor pleca din România, pentru că nu au de ce. Dar vor transfera toate aceste costuri către oameni. Atunci, care e ideea? Să-i premiezi pe cei care nu muncesc și să-i sancționezi pe cei care muncesc și sunt dinamici?! E o porcărie uriașă, care nu are nicio legătură cu social-democrația!”, a spus Ponta.

Încă nu și-au stabilit candidatul pentru alegerile locale din Timișoara

Deocamdată, cei de la PRO România vor să vadă cum vor fi votați de cetățeni la alegerile europarlamentare. Ulterior, se va stabili un candidat pentru alegerile locale din Timișoara, din anul 2020. Ponta nu a răspuns dacă Sorin Grindeanu ar fi o variantă, dar a spus că orașul are de pierdut din cauza luptei dintre PNL, care conduce primăria, și PSD, care conduce județul. „Cred că dacă aici se va face mai puțin război politic, între consiliul județean și primării, iar autoritățile locale și cele naționale vor colabora, s-ar putea să nu se rateze oportunitatea de dezvoltare a orașului, cum a fost când Sibiul a fost capitala culturală europeană”, a punctat Ponta.

Fostul lider al PSD nu a spus nici dacă, dar nici nu a negat ca în anul ce urmează Sorin Grindeanu să poată fi candidatul PRO România pentru Primăria Timișoara. „Domnul Grindeanu, după cum știți, este președinte la ANCOM. Dacă va dori să candideze va trebui să spună domnia sa. La PSD nu cred că poate, pentru că l-au exclus din partid. Dacă va dori din nou să facă politică, sunt convins că va spune el”, a zis Ponta.

Omul politic nu a ratat ocazia nici să avertizeze Timișoara că Sala Polivalentă de 16.000 de locuri este o promisiune deșartă. „Dacă se așteaptă banii de la Vâlcov, o să așteptați mult și bine să aveţi sală. Cel puțin cu guvernul actual, nu se fac investiții de niciun fel. Cred că 2018 a fost anul cu cel mai mic nivel de investiți după 2010”, a mai avertizat liderul PRO România.

„PRO România nu trebuie să fie un PSD mai mic”

Întrebat dacă vor veni figuri importante din PSD în filiala Timiș, deocamdată Ponta a fost rezervat. „Noi nu vrem să facem un PSD mai mic. Scăpăm de Dragnea și Dăncilă și facem alt PSD. Noi vrem să facem un partid de centru, centru stânga, pro-european, pentru că PSD nu mai este deloc pro-european. Dacă vin oameni din PSD, sunt bine primiți. Dar baroni, oameni din aceștia care se plimbă dintr-o parte în alta nu ne interesează. Trebuie să vină oameni de calitate. Eu am făcut greșeala că nu am făcut suficientă cutățenie în PSD, unii trebuie să rămână cu Dragnea până la capăt”, a mai punctat Victor Ponta.

Liderul partidului a punctat că Ion Mocioalcă se va ocupa de chestiunile organizatorice, în calitate de secretar general al partidului. Ponta a spus că va fi pe lista partidului pentru europarlamentare pe prima poziție, dar că nu va merge al Bruxelles. Liderul mizează pe câștigarea a trei sau patru mandate și spune că PRO România va trimite în Parlamentul UE oameni care vorbesc bine și româna, dar și limbile de circulație internațională.

De asemenea, în Parlamentul României, cei 15 deputați doresc să propună un proiect de eliminare pentru un an al indemnizației pentru demnitari. „În acest moment, PSD primește 100 de milioane de lei subvenție, PNL, 50 de milioane, USR, 20 de milioane. Eu am condus PSD și vă spun că PSD nu are nevoie de 100 de milioane, decât dacă vrei să furi și să spăguiești tot felul de oameni”, a conchis Ponta.