Politica nu e matematică! Ce e logic astăzi nu mai e mâine!

banner publicitar

Formarea unei noi majorități în Consiliul Județean Caraș-Severin, cu ocazia proiectului de hotărâre privind sumele repartizate către UAT-uri pentru anul în curs, a fost o adevărată învățătură de minte pentru toți factorii decizionali ai spectrului politic cărășan. Social-democrații speră ca, pe viitor, stabilitatea să fie factorul determinant în construirea unei majorități.

Chiar dacă sumele stabilite inițial de către Consiliul Județean pentru comunitățile cărășene cu primar PSD au fost înjumătățite prin amendamentul lui Gabriel Dinu, consilier județean exclus din rândurile PSD, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, din postura de vicepreședinte al filialei social-democrate județene, este de părere că situația creată nu mai poate fi schimbată, însă, spune el, lucrurile puteau să se prezinte altfel dacă o parte din consilierii județeni ar fi mers pe ideea unor decizii înțelepte: „Ce a fost în trecut e greu să mai poți schimba. Cu siguranță, puteau fi decizii mai bune, mai înțelepte care să nu ne ducă într-o situație de genul acesta, dar e un context pe care nu-l mai putem schimba. Foștii noștri colegi, consilierii județeni, nu au respectat conducerea actuală și probabil că starea, la un moment dat, trebuia rezolvată. Iată că s-a rezolvat prin excluderea lor”.

Deși liderul PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, nu a discutat despre un pact politic cu vreunul dintre partidele care se regăsesc în Consiliul Județean, asta în ciuda faptului că social-democrații se află astăzi în opoziție, șeful administrației publice locale de la Dunăre are convingerea că talerele balanței vor înclina altfel după cursa electorală din această vară.

„Pe viitor, lucrurile se vor schimba dintr-un motiv extrem de simplu. În câteva luni avem alegerile locale, ceea ce-nseamnă și o nouă structură a Consiliului Județean. În funcție de scorul pe care îl vom scoate și numărul de consilieri județeni la alegerile din vară, sperăm ca majoritățile formate să fie mai înțelepte.”, a explicat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

În plus, edilul social-democrat transmite că, indiferent de schimbările politice, fiecare trebuie să-nvețe să depășească momentul și să funcționeze pentru a-și duce la capăt îndatoririle: „Politica nu e o chestiune de matematică simplă, nici măcar de logică pe termen mediu și lung. Din păcate, totul se poate schimba în câteva momente atât la nivel local, cât și la nivel județean. După cum am observat în ultimul an, inclusiv la nivel național s-au schimbat majoritățile într-un ritm și într-o formă care nu au explicații logice pentru cetățeni și nici pentru noi, primarii în funcție. E o mare de valuri și trebuie să învățăm să funcționăm și în astfel de momente.”, a atras atenția primarul orașului Moldova Nouă.