Poliția se reorganizează

Oficialii Poliției Române au în plan să reînființeze posturile din comune. Asta după ce în urmă cu un an le-au desființat. La nici 12 luni de la prima decizie, polițiștii revin la ideea anterioară, pentru că infracționalitatea din mediul rural este mare.

Județul Caraș-Severin va avea din nou, după o absenţă de aproximativ un an, şefi de post. În plus, în funcție de numărul locuitorilor se va decide câți polițiști vor fi la datorie.

Reorganizarea secţiilor de poliţie rurală este în plină desfăşurare, iar până în luna septembrie se va reveni la vechea organizare a structurilor poliţieneşti din mediul rural.

“La timpul respectiv s-a făcut o analiză la nivelul IPJ, iar în baza unor indicatori de performanță s-a ajuns la concluzia că se impune această reorganizare. Acum, după un an, s-a constatat că aşteptarile nu sunt pozitive, sens în care, tot de la nivel central, s-a hotărât şi s-a făcut o nouă concepţie de eficientizare a muncii de poliţie din mediul rural”, spune Cocolea Roman, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Caraș-Severin. Acesta a adăugat că în această concepţie se revine la fosta structură cu secţia de poliţie care are în componenţa sa posturile.

„O organizare, să zic eu hibrid, în sensul că revenim la posturile de poliţie, dar sub îndrumarea unei secţii care va coordona activitatea acestor posturi de poliţie şi va soluţiona dosarele penale sau plângerile cu un grad de dificultate sporit sau cu o complexitate mai mare”, a adăugat șeful Serviciului de Ordine Publică.

Posturile de poliție comunale vor fi de două tipuri. Mai exact de tip doi, cu o populație de sub 1.000 de locuitori și de tip unu, la o populație de peste 1.000 de locuitori sau cu un grad de infracționalitate ridicat.

Această măsură vine după ce desfiinţarea posturilor comunale a avut drept consecinţă creşterea infracţionalităţii în mediul rural, dar şi creşterea costurilor pentru Poliţia Română.

 

 

 

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/