Poliția Română cumpără sute de mașini BMW și motociclete de mare viteză! Hurduzeu: „Ministerul de Interne se lăfăie în bani!”

untitled design set 970x90 px

Aproape 40 de milioane de euro va cheltui Poliția Română pentru a-și reînnoi parcul auto. Pe lista de achiziții sunt câteva sute de autoturisme BMW, zeci de motociclete de mare viteză, dar și uniforme de poliție. Cheltuiala enormă pe timp de criză a fost taxată de parlamentarul cărășean Silviu Hurduzeu.

Silviu Hurduzeu a reacționat la auzul veștii că Ministerul de Interne va achiziționa mașini BMW și motociclete puternice în valoare de zeci de milioane de euro într-o perioadă în care România se confruntă cu greutăți economice fix în prag de iarnă. „Achizițiile masive, de sute de limuzine BMW, de zeci de motociclete de mare viteză și de uniforme de poliție de aproape 40 de milioane de euro dau extrem de prost în ochii opiniei publice și inevitabil afectează credibilitatea instituției dar și a guvernării. Îl îndemnăm pe ministrul de Interne, Lucian Bode, să aibă curajul să iasă și să explice clar și răspicat cum s-au făcut și de ce a fost nevoie de astfel de angajamente costisitoare, în această perioadă dificilă.”, spune Hurduzeu.

Deocamdată, o reacție a venit din partea Poliției Române, care spune că, în condițiile în care infractorii dispun de mașini tot mai performante, și Poliția avea nevoie de o reîmprospătare a parcului auto. „Societatea este într-o continuă schimbare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătățite și diversificate. În acest sens, pentru a-i combate eficient pe aceștia și a asigura cetățenilor un nivel crescut de siguranță, este necesar ca Poliția Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce privește dotarea polițiștilor cu mijloace de protecție, precum și de mobilitate. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-au achiziționat mai multe capabilității logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activităților specifice polițienești”, a transmis Poliția Română.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat prin purtătorul de cuvânt al Guvernului că a trimis Corpul de Control să verifice licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de BMW și că la finalul verificărilor MAI va prezenta public soluțiile.

„Considerăm cel puțin nepotrivite aceste achiziții masive, în această perioadă în care cuvântul de ordine ar trebui să fie cumpătarea și economia de resurse. Dincolo de controversa licitațiilor cu dedicație, pare că Ministerul de Interne se lăfăie în bani! Că nu-i deloc afectat de crizele cu care se confruntă întreaga societate și n-are nicio preocupare pentru a-și gospodări cât mai bine bugetul.”, a concluzionat deputatul PSD, Silviu Hurduzeu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/