Poliția Lugoj, mandatată să cerceteze un dosar depus la DNA Timișoara pentru un prejudiciu de șase milioane de euro!

Dosarul depus anul trecut la Direcția Națională Anticorupție, în care s-au reclamat fraude la reabilitarea Stației de Epurare, s-a întors la Lugoj pentru cercetări, acestea urmând a fi efectuate de către Poliția Municipiului.

Reclamația a fost făcută de consilierul local Liviu Brândușoni și președintele PNL, Claudiu Buciu la DNA București, care a trimis-o spre soluționare la DNA Timișoara. Peste 20 de bibliorafturi cu documente au stat la baza sesizării, spune Claudiu Buciu.


„Peste 20 de bibliorafturi de documente au fost studiate pentru a face această sesizare, în folosul lugojenilor care au plătit 6 milioane de euro pentru modernizarea unei stații de epurare ce nu a fost pusă în funcțiune nici până astăzi, după șapte ani de la finalizarea lucrărilor. Sute de ore de muncă depusă, zeci de întâlniri cu funcționari și specialiști în domeniul epurării apelor. Toate acestea, prin efortul comun depus alături de consilierul local Liviu Brîndușoni, un om căruia i se datorează obținerea multor documente relevante în cauză, ori punerea cap la cap a unor amănunte esențiale pentru a desluși modul în care s-a operat pentru ca jaful să fie aproape perfect”, declară Claudiu Buciu.

Modul în care a fost reabilitată Stația de Epurare a determinat și Camera de Conturi Timiș să depună o sesizare la DNA Timișoara în această cauză. Rămâne de văzut ce vor afla polițiștii lugojeni pe tema unui subiect care în ultimii doi ani a generat numeroase dispute, dar care până acum nu are niciun vinovat privind modul în care a fost reabilitată stația de epurare a apelor reziduale.

Sursa foto: observatordetimis.ro