Curat-murdar! Lugojul riscă să sară peste curățenia de primăvară, după ce firma de salubritate a fost băgată în faliment

Deși la un moment dat nimeni nu credea, locuitorii Lugojului au ajuns să le ducă dorul muncitorilor Salprest-ului, care în această perioadă pregăteau intens campania de curățenie de primăvară.

Iar rezultatele se văd acum la tot pasul, la niciun an după ce firma a fost băgată forțat în faliment, pentru că administrația locală nu a întins societății o mână de ajutor, ci a impus condiții greu de respectat. Astfel că, în doar câteva luni, Lugojul a ajuns la propriu un oraș sufocat de gunoaie. În cartierul Micro IV, în spatele fostei centrale termice, sunt tone de mizerii, de la aparatură electronică, până la saltele de pat. La intrarea pe strada primarului Francisc Boldea, tomberonul pentru deșeurile reciclabile este plin până la refuz, astfel că cei care locuiesc în zonă au avut grijă să-l „blindeze” și pe exterior cu tot felul de sticle și cartoane. Pe drumul dintre Lugoj și Victor Vlad Delamarina, în parcarea de lângă pădure, gunoaiele zac în voie… iar exemplele de acest fel sunt cu zecile.

Anii trecuți, curățenia de primăvară mai salva imaginea orașului, un lucru bun pentru că tot orășeanul avea posibilitatea de a scăpa gratis de televizorul stricat din gospodărie sau de crengile de pruni uscate, rezultate în urma toaletărilor. Anul acesta, o astfel de acțiune este pusă sub semnul întrebării. „Conform contractului, firma care trebuie să se ocupe de curățenia de primăvară este Retim. Cel mai probabil, reprezentanții acesteia vor anunța pe viitor data la care va fi organizată curățenia”, a transmis primarul Francisc Boldea.

Față de Lugoj, la Făget lucrurile se mișcă. Edilii locali au dat startul curățeniei de primăvară, astfel că în această perioadă, la fiecare sfârșit de săptămână, angajații Primăriei de la serviciul gospodăresc ridică deșeurile și resturile vegetale. „Noi în fiecare an ne descurcăm cu oamenii noștri, angajați la Primărie, pentru gospodărirea orașului. Tot cu ei am început și lucrările de vopsire a bordurilor, văruirea pomilor și plantările de flori pe spațiile verzi”, a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.