„Cea mai transparentă primărie din Caraș-Severin”, pregătită de lupta celor 100 de procese!

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, e gata să plece-n lupta pentru îndreptarea erorilor juridice, comise pe parcursul celor 30 de ani postdecembriști, erori care au adus administrației de la malul Dunării atât pierderi financiare, cât și materiale! Astfel, dacă până în urmă cu trei ani, Primăria Moldova Nouă se lupta în instanță cu mâinile goale, astăzi, edilul se poate lăuda cu echipa de minți ascuțite, gata să câștige și să recupereze tot ce ține de patrimoniul orașului din Clisura Dunării!

Pentru că pretinde a fi cel mai transparent primar din județul Caraș-Severin, Adrian Torma dă cărțile pe față și arată publicului, într-o postare pe pagina sa de socializare, ce a însemnat pentru Primăria Moldova Nouă, a anului 2016, o echipă juridică slabă din punct de vedere numeric (un secretar și un superior jurist):
– pierderi de procese pe bandă rulantă;
– pierderi financiare din bugetul local (pentru doar două procese, Primăria a scos din buzunar suma de 250.000 de lei);
– lipsa unei situații reale a dosarelor pe rol.

Alături de noua echipă, formată dintr-un secretar, două juriste și un partener de încredere, Casa de Avocatură a lui Nanad Uduli (un tânăr avocat de succes din Timiș, originar din Moldova Nouă), șeful administrației de la malul Dunării și-a consolidat bine porțile primăriei, astfel încât caii troieni să nu-și mai plimbe în voie plugul în interiorul instituției.

În ideea de a le arăta cârcotașilor că, investind în mințile luminate, câștigul de cauză este garantat, Torma dă ca exemplu procesul intentat de o fostă angajată a instituției pe care o conduce, un proces câștigat definitiv de Primăria Moldova Nouă, întrucât în cadrul concedierii Deliei Munteanu au fost respectate toate procedurile legale și morale. Mai mult decât atât, dacă Munteanu a fost scutită de cheltuieli de judecată și alte daune, Torma avertizează că, la celelalte procese, nu concepe să nu solicite compensări.

Totodată, edilul Torma promite să nu doarmă în post până la sfârșitul mandatului, fiind gata să țină piept problemelor apărute în sens juridic și să-i redea orașului Moldova Nouă acele lucruri care i se cuvin de drept. În acest sens, iată lucrurile luat în vizor de Torma, spre soluționare, până în 2020:

– recuperarea clădirilor neîngrijite;
– recuperarea creanțelor de la debitori;
– câștigarea celor 100 de procese, gestionate în momentul actual;
– recuperarea clădirilor Delphi, în cazul în care negocierile nu-și vor produce efectul scontat;
– apărarea cu demnitate și determinare a proprietății publice a orașului Moldova Nouă.