Poliția Locală Caransebeș ascunde gunoiul sub preșul cifrelor lipsite de conținut

explo 1000x200

Cerșetorii, aurolacii, oamenii străzii, gunoaiele stradale devin niște statistici într-un registru solicitat la Poliția Locală din Caransebeș. În realitate însă pe cei dintâi îi vedem în centrul urbei la tot pasul, iar gunoaiele… aruncate cu sacii în cartierele orașului. Ce se poate face? Ce spune legea şi cum o aplicăm? Sunt întrebări la care primim răspunsuri prin ridicări din umeri.

De la începutul anului până în prezent, de 430 de ori a fost apelat dispeceratul Poliției Locale pentru sesizări, aflăm din raportul Poliției Locale, însă nu se precizează câte dintre aceste solicitări au fost și soluționate. Au fost înmânate 336 de citații, hotărâri judecătorești, au fost înmânate 240 de invitații pentru punerea în legalitate. Pe linie de control comercial au fost efectuate 50 de acțiuni, prin care au fost verificați 80 de agenți economici, însă nu se precizează sancțiunile aplicate de către angajații Compartimentului Control Comercial.

Agenții Poliției Locale au aplicat, în perioada ianuarie – septembrie 2018, amenzi în valoare de 262.800 lei, însă nici aici nu am putut afla pentru ce fapte au fost aplicate amenzile sau cât din valoarea totală a amenzilor a intrat în bugetul municipalității.

Conform raportului, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate la începutul anului: 85 în ianuarie, 87 în februarie, 97 de sancțiuni în martie, iar din luna aprilie numărul amenzile scade aproape la jumătate, ajungând în luna septembrie la 30 de amenzi aplicate de polițiștii locali pe străzile urbei de pe Timiș și Sebeș.