UPDATE. Poliția în alertă! Un deținut din Timișoara este de negăsit

promovare online Timisoara Casa Auto

Polițiștii sunt în alertă. Un deținut a părăsit punctul unde muncea și e de negăsit. Au fost instituite filtre pe drumuri, la frontiere și polițiștii din Penitenciarul Timișoara îl caută peste tot.

Marți, în jurul orei 0:59, s-a constatat că deţinutul SAVA TIBERIU FLAVIUS, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, clasificat în regim semideschis, a părăsit punctul de lucru exterior DIETRICH HONOLD.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Părăsirea fără autorizare a locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Timișoara, la numărul de telefon: 0256/200030, 0752.090.228.

promovare banner maxagro

Update, ora 11:05

Deținutul care a părăsit punctul de lucru exterior a fost identificat și capturat, în jurul orei 11:00, în Remetea Mare, de o echipă de căutare constituită din polițiști ai Penitenciarului Timișoara în colaborare cu angajații din structurile de apărare națională.

În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se  vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, aceasta se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

detinut

detinut

publicitate tmc 640