Policlinica Spitalului CF din Timișoara devine secție suport Covid-19. Va primi pacienți cu forme ușoare și medii de boală

Spitalul CFR din Timisoara

Conducerea Spitalului Clinic CF Timișoara a anunțat că a finalizat recompartimentarea etajului I al clădirii policlinicii și dotarea acestui spațiu astfel încât aici să poată fi internați pacienții infectați cu coronavirus, care au o formă ușoară sau medie a bolii. Pe viitor, clinica ar putea fi una de recuperare post Covid-19. 

Unitatea sanitară situată pe strada Gării nr. 1 în Timișoara are 60 de paturi, mai bine de jumătate dintre acestea fiind dotate cu concentratoare de oxigen. Saloanele au între două și șase paturi și sunt destinate exclusiv tratării pacienților infectați cu SARS-CoV 2. Primii pacienți pot fi internați de miercuri.

„A fost o muncă titanică, de câteva luni, pentru a reface acesta structură a spitalului nostru. Am transformat, practic, o policlinică aflată într-o stare de degradare continuă, care nu mai era folosită, într-o unitate de cazare spitalicească. Am refăcut complet instalațiile electrică și sanitară, iar căldura este asigurată de către Societatea Colterm. Am recompartimentat etajul întâi al clădirii, unde funcționa Policlinica CF, am adus paturi și aparatură, am făcut reparații și am zugrăvit. Aici vor fi internați pacienții infectați cu SARS-CoV 2 cu forme ușoare și medii de boală, după evaluarea făcută la Centrul Zonal de la Spitalul Victor Babeș. În plus, aici pot fi internați și pacienții cu alte patologii sau care au suferit intervenții chirurgicale și sunt infectați cu noul coronavirus. Pentru viitor ne dorim ca această unitate sanitară să devină un centru de recuperare post COVID-19”, a spus Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timișoara.

Potrivit acesteia, în noua clinică, pacienții vor beneficia și de consiliere psihologică și psihiatrică pe timpul internării. Odată cu redeschiderea noii clinici suport Covid-19, spitalul CF din Timișoara va trata doar pacienți non-covid care au nevoie de consult de specialitate în medicină internă, ORL, oftalmologie și chirurgie.

„Transferul pacienților COVID-19 la fosta policlinică, de lângă Gara de Nord, ne dă posibilitatea să reluăm consultul și tratamentul bolnavilor cu alte patologii, non COVID. Vom relua intervențiile chirurgicale. Colegii mei oreliști și oftalmologi vor putea să reinterneze și chiar să opereze pacienți cu afecțiuni din sfera ORL, respectiv oftalmologie. Pacienții cronici, cu diverse probleme de sănătate vor putea să revină în siguranță în spitalul nostru. Și chiar ne oferim disponibilitatea de a prelua pacienți cu alte afecțiuni care nu mai pot fi tratate în unitățile sanitare aflate în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV 2”, a mai spus Iurciuc.

Spitalul Clinic CF are 212 paturi și a fost unitate suport COVID-19 din aprilie anul trecut. De atunci și până acum, aici au fost tratați aproximativ 400 de pacienți cu Covid-19.

În continuare, spitalul CF va avea un centru de vaccinare pentru etapele a doua și a treia a campaniei naționale de vaccinare.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/