Poiana Mărului – în sărbătoare. Pelerinaj al bucuriei

explo 1000x200

Un pelerinaj al bucuriei se va organiza în acest weekend la Poiana Mărului, cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii. În 23 și 24 iunie, credincioșii sunt invitați să ia parte la bucuria praznicului Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Episcopia Caransebeș anunță că sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 17, va avea loc procesiunea cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru spre mănăstire. La ora 18, Icoana va fi întâmpinată la intrarea în Poiana Mărului, de unde procesiunea va continua până la aşezământul monahal. Aici de la ora 19, se va oficia Slujba Vecerniei şi a Litiei, iar, în continuarea serii, vor fi oficiate atât Utrenia şi Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, cât şi rugăciuni de dezlegare.

Duminică, 24 iunie, în ziua praznicului Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, începând cu ora 7, se va sfinţi apa, după care se va oficia Taina Sfântului Maslu. La ora 9, va fi întâmpinat Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, începând cu ora 9.30. La sfârşitul Sfintei Liturghii, toţi pelerinii sunt invitaţi la agapa frăţească.

banner 970 x 250