Tichete de vacanţă de 130.000 de lei în Primăria Caransebeș! Deja acordate, nu ca-n alte sectoare publice!

Primăria Municipiului Caransebeș este premiantă la capitolul „tichete de vacanță”. Primarul Felix Borcean ne-a specificat că angajații din administrația publică locală au primit deja aceste vouchere de vacanță.

Tichetele de vacanţă reprezintă o alternativă eficientă la primele de vacanţă, fiind deductibile şi scutite de taxe şi impozite atât pentru angajator, cât şi pentru angajat, în limita a 6 salarii minime brute pe ţară, reprezentând echivalentul sumei de 11.400 lei.

„Din câte știu, nu toate categoriile de bugetari din municipiul Caransebeș au primit aceste tichete de vacanță sau vor beneficia de aceste drepturi. Și pot da exemplu categoria profesorilor sau a cadrelor medicale din Spitalul Municipal de Urgență din municipiu”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Conform legii, voucherele de vacanţă înlocuiesc toate primele de vacanţă, atât în companiile publice, cât şi în instituţiile publice.

În Primăria Caransebeș, toți cei 92 de angajați au primit aceste tichete, suma totală achitată din bugetul instituției pentru acestea este de 133.400 de lei, ne-a precizat directorul economic al unității administrative, Horia Irimia. Cu voucherele de vacanţă, salariaţii pot achiziţiona pachete turistice complete din unităţile turistice afiliate de pe teritoriul României: agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, baze de tratament balnear şi agrement.