Poftă bună! Nicio suspiciune de trichineloză în probele aduse până acum la cabinetele sanitar-veterinare din Lugoj

Carne de porc în măcelărie.

Specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș estimează că, în această perioadă, vor fi sacrificați circa 40.000 de porci în gospodăriile din toate cele 320 de localități din județ.

La Lugoj, tăierile deja au început, astfel că la cabinetul doctorului Cristian Oros, de pe strada Traian Vuia, s-au prezentat aproape 70 de persoane, pentru a efectua analizele trichineloscopice.

În luna decembrie, unitatea are următorul program: luni – sâmbătă, între orele 9 – 16, iar duminica, între 9-12. Cabinetul este deschis zilnic până în data de 24 decembrie, când programul este de la 9 la 14. Va fi redeschis între 27 şi 31 decembrie, între orele 9 – 13. Tariful pentru o probă este de 20 lei, la fel ca anul trecut. Probe se fac și la cabinetul din Micro IV, costul unei probe ridicându-se la 10,7 lei. Până în prezent, aici s-au efectuat circa 40 de probe. Cabinetul este deschis de luni până joi, între orele 8.30 – 17, vineri, între 8.30 – 14.30, sâmbăta, între 8.30 și 14, iar duminica, între orele 8.30 – 12.

În orașele mici și comune, examinarea trichineloscopică se va face la medicii de circumscripție. La Făget vor funcționa două unități, ambele fiind în apropierea Pieței Agroalimentare. La cabinetul doctorului Remus Ardelean programul va fi zilnic, la fel şi la cabinetul doctorului Ioan Marti. În zona Lugoj – Făget, se mai fac analize trichineloscopice şi la Găvojdia, Herendeşti, Margina, Criciova, Fârdea, Tomeşti, Belinţ, Chizătău sau Dumbrava. Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancționează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/