Podul Jiul, mai aproape de execuție! „Este ceasul al doisprezecelea și trebuie să mergem pe varianta asta”

proiect pod jiul

Podul Jiul a mai trecut peste un obstacol. Consilierii locali au aprobat cumpărarea clădirilor de pe terenul unde se va construi trecerea peste Bega. Valoarea construcțiilor care vor fi dărâmate se ridica la 224.000 de euro.

Primăria Timișoara a obținut toate avizele necesare pentru demararea licitației de execuție a podului anunțat încă din 2016. Aleșii locali au aprobat cumpărarea clădirilor construite pe terenul municipalității de o persoană privată. Nicolae Robu a explicat de ce cumpărarea construcțiilor era singurul mod pentru a continua proiectul care va uni străzile Jiul și Splaiul Tudor Vladimirescu. „La podul Jiul avem tot ce ne trebuie pentru a da drumul la licitația de execuție. Ce ne mai lipsește este această reglementare a terenului. Pe malul stâng al Begăi, pe Splaiul Tudor Vladimirescu, este acea bază sportivă cu câteva construcții. Podul trebuie să treacă exact peste o parte afectată de construcții. Terenul este al nostru, dar construcțiile sunt ale unui proprietar privat care are drepturi asupra terenului câtă vreme există construcții. Noi am avut litigii și am avut o discuție cu acel proprietar. Am convenit să încercăm să rezolvăm amiabil problemele pentru că orașul are nevoie de noi poduri. Soluția este să cumpărăm construcțiile. Este o suprafață mică, dar ne afectează o parte din traseu și dacă nu rezolvăm problema nu putem să trecem la execuție. Am tot încercat alte formule, dar este ceasul al doisprezecelea și trebuie să mergem pe varianta asta.”, a explicat Nicolae Robu.

Construcțiile în cauză sunt un teren de handbal, un teren de tenis, platformă betonată pentru plaje, un grup sanitar, o terasă acoperită, o stație de radioficare, un bazin de înot în degradare cu cabine și o clădire club. Din evaluarea făcută la solicitarea Primăriei, valoarea totală a clădirilor se ridică la 224.000 de euro.

Proiectul înaintat Consiliului Local a trecut cu 19 voturi pentru. Prin hotărârea CL, Comisia de Negociere cu Terții va trebui să ajungă la o înțelegere pentru cumpărarea construcțiilor de la proprietar. Podul Jiul a fost împotmolit de-a lungul timpului de lipsa avizelor, probleme legate de înălțimea podului și clădirile construite pe terenul municipalității. Ruta alternativă peste Bega de aproape 5 milioane de euro are ca scop fluidizarea traficului din nordul orașului către sud și viceversa.