Investiţii de peste 50 de milioane de lei în reţeaua electrică din judeţul Timiş

Problemele cu electricitatea din judeţul Timiş, faptul că la orice vânt mai puternic şi orice ninsoare mulţi dintre timişeni rămân în beznă, ridică probleme conducătorilor judeţului. După ce zilele trecute prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, cerea companiei care furnizează energia electrică să investească în reţele, şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş anunţă măsuri din acest punct de vedere.

Călin Dobra spune că vor fi investiţii de peste 50 de milioane de lei în reţeua electrică din judeţul Timiş în aproape 30 de localităţi, dar şi în Timişoara, pentru a se evita situaţiile în care timişenii să mai rămână fără current sau să existe variaţii de tensiune. Măsurile vor fi luate după ce a avut loc în prealabil o întâlnire cu reprezentantanţii E-Distribuţie Banat.

,,Nu avem curent!”, ,,Iar am stat în întuneric”, “Variațiile de tensiune ne strică aparatura!” – sunt probleme ale locuitorilor din Timiș, care îmi ajung zilnic la urechi. Tocmai de aceea, am cerut astăzi (nr. 7 februrie) o întâlnire cu E-Distribuție Banat. Am discutat cu domnul Alin Crăciunescu, inginer șef, despre modernizarea rețelelor și a echipamentelor de distribuție și mă bucur că au înțeles necesitatea unor investiții majore în zonă. Astfel de lucrări sunt prevăzute în aproape 30 de localități, dar și în Timișoara, oraș aflat mereu ,,în tensiune” și unde se pregătesc producții de amploare din cadrul programului TM2021. Valoarea totală a investițiilor depășește, în județul Timiș, 50 de milioane de lei!”, spune Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.