Pod distrus, caut proprietar!

pod constantin daicoviciu (2)

Pe podul de la Constantin Daicoviciu, avariat în urmă cu o lună, se nasc acum semne de întrebare. Cine este proprietar și cine are obligația să intervină de urgență pentru repararea lui? Semnalul de alarmă a fost tras de prefectul Ioan Dragomir, care este convins în proporție de 90% că nimeni nu îl are în proprietate!

Din 3 august, podul de pe Drumul Comunal 5, de pe raza comunei Constantin Daicoviciu, stă închis, după ce unul dintre pilonii de susținere s-a înclinat. Primarul Daniel Boambeș a spus încă de la acel moment că podul se află în administrarea localității sale. Nici nu s-a pus problema că sarcina de a-l repara îi revine Consiliului Județean.

CITEȘTE ȘI: Nu e război, nu e cutremur, dar podurile de piatră se dărâmă unul câte unul!

Cel care a ridicat problema a fost prefectul de Caraș-Severin. „Haideți să acordăm mai multă importanță podului de la Daicoviciu. Să clarificăm în primul rând al cui este. Cred că v-am trimis deja a treia adresă. Vă rog insistent căutați în arhive, știu că nu aveți oameni suficienți, nu știu dacă aveți arhivar. Dar încercați să găsiți documentele vis a vis de podul de la Daicoviciu. Este adevărat că este un pod pe drum comunal, în mod normal trebuia să fie al comunei, dar nu știu dacă puteți scoate un document din care să rezulte că acel pod, care a fost făcut prin anii ’80 de Drumurile Județene, a fost predat la Primăria Constantin Daicoviciu. Eu am fost acolo, soluția nu este așa de complicată. Are o deschidere destul de largă și se poate devia apa, se poate lucra. Pe podul acela sunt documente că s-au făcut mai multe intervenții după darea lui în exploatare, prin ’82-’83, de către Consiliul Județean. Inclusiv în 2019. Deci în 2019 s-a asfaltat acest pod de către Consiliul Județean. Vă rog să o clarificați.”, i-a transmis prefectul directorului de la Drumuri Județene, Ovidiu Almăjan.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Șeful de la DDJ spune că a solicitat extrasul de carte funciară pe tot tronsonul DC 5. „Ne clarificăm dreptul de proprietate asupra podului. În anul ’79 Drumurile Județene l-a construit, dar nu este proprietar.”

„Eu vă spun 90% că nu este nimeni proprietar în documente la Cadastru. 90%!”, a completat prefectul Dragomir.

publicitate si promovare online banner maxagro