Pocăitul prins cu jumătate de kilogram de cannabis a scăpat de cătușe!

Valentin Boghian, tânărul din Oțelu Roșu încătușat în urmă cu o lună după ce a ridicat un colet trimis din Spania, în care se afla o cantitate foarte mare de droguri, a părăsit arestul Poliției!

Magistrații Tribunalului Caraș-Severin nu s-au lăsat impresionați de jumătatea de kilogram de cannabis pe care, spun procurorii DIICOT, tânărul de 31 de ani urma să o plaseze pe piața drogurilor din Caraș-Severin, și i-au înlocuit acestuia măsura arestului preventiv cu una mai blândă. În următoarele 30 de zile, Valentin Boghian va sta în arest la domiciliu, în ciuda faptului că DIICOT solicitase prelungirea șederii lui după gratii. În tot acest timp, Boghian nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar.

Consider încheierea Tribunalului Caraș-Severin, rămasă definitivă, prin care se înlocuiește măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, ca fiind una în tiparele normalității. De aceea există în Codul de procedură penală arestul la domiciliu, tocmai pentru ca instanțele să poată aplica și uzita astfel de măsuri preventive mai ușoare. Procesul penal va continua cu inculpatul Boghian având o măsură preventivă mai ușoară”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

Valentin Boghian e acuzat de deținere de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc, infracțiuni pentru care riscă o pedeapsă  de până la 10 ani închisoare.